Frame.io og Teradek ude med ny ide

Det er ikke overraskende at det endte med at blive Frame.io og Teradek, der udtænkte “C2C”, eller “Camera to Cloud” konceptet.

Det er jo ret oplagt at dem der har råd, er friske på at få optagelserne – på store Sets – ind i redigeringen og kopieret i en hulens fart, og det gerne på en måde, så det er muligt at arbejde videre uden at skulle vente på alverdens DITs, on-set NLEs og alle de andre der er med på store dyre optagelser.

Det eneste det kræver nu, i følge Frame.io og Teradek, er et abo hos Frame.io og en smule hardware fra Teradek.

Som vi forstår det, skal der blot investeres i en Cube 655, der øjeblikkeligt smider en kopi af den nyeste optagelse op i skyen i en “proxy kvalitet” der er god nok til at folk der ikke er på settet kan godkende alt fra farver til look og feel.

Det hele bliver så ellers overført via LTE, 5G, eller WiFi.

Det ligner noget vi har set før – prise 2K dollar

Dog først fra engang i marts når løsningen er parat.

Frame.io har tidligere været ude med udmeldinger om at C2C “var på vej”, og at der ville blive tale om et spændende Camera to Cloud workflow, der – i princippet – kan fjerne en god del af den “støj” der er på scener, hvor mange gerne vil bestemme.

Læs også  Teradek ude med TOF1

Den snak kan nu tages ude i byen, eller i tilstødende rum, hvor billederne kan klippes sammen uden at påvirke produktionen der – i princippet – bare kan fortsætter optagelserne.

Og er der “et eller andet galt”, er kulisserne sikkert stadig tilstede, ganske som skuespillere og alle de andre, hvorfor en scene – som eksempel – kan tages om sidst på daget, hvis nødvendigt.

Teradek Cube 655 er ikke tænkt som en løsning der sender den færdige kvalitet afsted op i skyen.

Omvendt vil de 15 Mbit/s AVC video i påstået farveægte H.264 give produktionen “proxier” der er gode nok til at de fleste beslutninger kan taget med det samme.

Og opstår der tvivl, må man formode at de rigtige optagelser allerede vil være kopieret 2-3 gange når der opstår tvivl, hvorfor disse kan findes frem og tjekkes.

Princippet bag det hele ser ud til at være en slags SDI record start/stop, da hvert klip, der sendes, bliver “lukket” når kameraet stopper optagelsen, hvorefter filen bliver sendt afsted.

Cube 655 er ydermere udstyret med en mindre lager, så filerne findes også der, hvis det skulle være relevant.

Folk der gerne vil være med, skal i den forbindelse investeret i en Teradek Cube 655, der jo også kan bruges som den nye – lokale “Vuer App” ( kamera signal streames til MacOS, iOS, Android, eller konkret “live streaming” i op til de samme 15 Mbit/s, til alt SoMe eller andre Cloud Management Services.

Læs også  Ikke så brugt herhjemme

Når kassen er på plads skal der købes et abo til Frame.io 

På et eller andet tidspunkt i marts går C2C så ellers live, uanset om du har købt Frame.io Pro, Team, eller Enterprise subscription.

SDI record/stop/start virker med Red, Arri og Sony, og sikkert også andre kameratyper.

Cube 655 optager også metadata, der bliver pakket ind i de enkelte filer, der sendes videre.

Cube 655 koster omkring 2000 dollars.

Læs videre her.

her lidt video om emnet.