IBC 2021 på vej mod udsættelse

Året der nærmest slet ikke er kommet igang, endnu, er allerede ved at blive udsat.

Således er de første september 2021 events allerede på vej mod en udsættelse, der – potentielt – kunne ende med at IBC2020 blive skubbet frem til IBC2022.

Indtil videre, taler IBC dog “kun” om at have et par “fall back dates”, der – omvendt – allerede nu er på plads, hvorfor du – ligeså – godt kan skrive den 3. til den 6. december ind i kalenderen, hvis du vil være sikker på at komme på IBC, der om små 10 måneder må siges at være netop så uaktuel, at vi sikkert er mange tusind der helt dropper den fagmesse.

Igen.

Før vi alle ligger os ned og drejer nøglen om, indtil regeringen kan oplyse om at 45 andre varianter også er meget farlige, og at hele verden derfor er nødt til at lukke til 2023, har the CEO of IBC Michael Crimp, indtil videre “bare” sagt at fagmessen ønsker at have en serie såkaldt “fall back dates”, der altså endte med at blive til december.

Motivationen er at de gerne vil have en – på forhånd – kendt dato, hvis de i løbet af foråret skulle ende med at “føle” at den oprindelige, og i princippet allerede 12 måneder forsinkede fagmesse i september, bliver umulig at realisere.

Læs også  YouSee sælger unge serier til Skam land

Ikke overraskende arbejder IBC også med – noget der ligner 3-4 måneders respons tid, hvorfor der vil blive taget en beslutning allerede i maj/juni, hvilket burde være et vink med et boldtræ om at den danske sommer, uanset om vi taler event eller udendørs koncerter, formodentligt også bliver aflyst, selv om at “vi alle sammen er meget optimistiske for tiden”

Tilbage hos Michael Crimp, handler det mere om at erkende at det reelt ikke bliver rentabelt at afholde IBC2021 til september, med mindre at alt er 100 procent normaliseret på det tidspunkt.,

Han forklarer videre:

 -We’ve had many challenges and many hurdles to overcome, starter han og fortsætter.

 -Our aim is to reenergise and engage with the industry after challenging year. We feel a sense of purpose of being the catalyst to get everyone back on track, slutter han,

Uanset om IBC 2021 bliver afholdt eller ej, forventer arrangørerne et væsentligt mindre IBC.

Han fortsætter:

 -We expect to see a drop off in some international travel, forklarer han videre.

 -We do know that our European audience would make for a really strong show.

Dem der ikke kan komme ( uanset hvornår IBC bliver afholdt ) kan se frem til et “fuldt IBC” i en digital version, der kommer til at køre samtidig med det “analoge” i Amsterdam.

Læs også  RAI er åben til september

Der forhåbentligt bliver afviklet fra den 10. til den 13. september, og ikke som man kunne være bange for, til december.