Panasonic lyste Stockholm op

Selv om at der sikkert er meget koldere oppe nordpå, end der er her, endte det alligevel med at det blev svensken der løb med oplevelsen af en masse Panasonic’s PT-RQ22K- og PT-RZ21K-projektorer, der alle pegede samme sted hen.

Panasonic var nemlig ude i et udvidet samarbejde med Creative Technology, der skulle sørge for at lys installationen SPACE der er designet af Andreas Skärberg, og som er produceret af PXLFLD Studios overhovedet kunne komme i luften.

For selv om at både Andreas Skärberg og PXLFLD Studios sikkert er supergode, gør det ikke noget at ringe til de rigtigt seje, som Creative Technology, der er Event-delen af NEP.

Ud over den store container var det nødvendigt at supplere op med hvad der ligner 12 til

Lettere trist blev denne spektakulære projektion en del af stockholmernes liv i – mere eller mindre – samme periode som Hovedstaden her i landet afholdte deres lysfest, uden den store opmærksomhed.

Sådan gik det ikke i Stockholm hvor mere end 100.000 mennesker tjekkede både installation og arrangement ud.

Folk der ikke kender byen, kan ikke vide at de bygninger der projekteres på, er rådhuset i byen, der ikke tidligere har lagt grunde – og facader – til så store lys-animationer.

Johan Törnström fra Creative Technology, forklarer:

 -Vi havde brug for en laserbaseret projektor, der kunne håndtere kortlægning af alle de skarpe kanter, men også få de bedste farver og kontraster frem. Det var også vigtigt, at projektorerne var lette og kompakte at installere på et sted med begrænset plads, starter han og fortsætter.

Læs også  Ny FW til det lille EVA

 -Da installationen varede i 12 dage, var laserprojektorernes driftssikkerhed afgørende, og flere af projektorerne blev også installeret i stående tilstand, slutter han.

Hvad han ikke lige nåede at pointere er dermed at der blev brugt hele 30 Panasonic PT-RQ22K og PT-RZ21K projektorer, for at kunne dække og belyse det pænt store areal, det hele handlede om.

Selv om at det hele er laser, udviklet en bunke 20K Lm projektorer en hulens masse varme

Specielt nu, hvor PT-RQ22K- og PT-RZ21K begge “kun” er 20.000 lumen projektorer, der – bevares – er fulde af lys, men som altså har en del at slås med, i en storby som Stockholm, der i bedste stil havde valgt ( byen altså ) at indgår et samarbejde med den svenske rumfartsorganisation og den europæiske rumfartsorganisation, ESA, om at få realiseret projektet.

Projektet, er i den forbindelse hele 16 minutters animationskunst, “hvor menneskehedens største præstationer i rummet blev projiceret”.

Torbjörn Mähler, nordisk produkt- og marketingchef hos Panasonic Business, fortsætter.

 -Disse projektorer er designet til miljøer, hvor “showet skal fortsætte” med backupindgange, der garanterer kontinuerlig billedevisning, selvom det primære signal er brudt, slutter han og mener sikkert at producenten af disse projektorer tager det som personlig fornærmelse hvis så meget som en enkelt pixel vælger at gøre noget andet end planlagt.

uanset hvornår på døgnet i de 288 timer installationen var tændt.

Heldigvis er Anders Granström, teknisk designer hos PXLFLD også glad.

Læs også  Creative Technology valgte Kairos

Han siger:

 -At kunne præsentere denne enorme projektion for et publikum på en sikker måde i vanskelige tider med vores visuelle materiale i fokus har været en stor oplevelse, og responsen fra tilskuerne har været overvældende positiv, slutter han mens han – og publikum – forhåbentligt stadig er (Corona)negativ.

Det er ukendt hvad budgettet for de ind lejede projektorer var.

Det er nok derfor der var netop så mange inde over projektet, der blev vist under “Nobel Week i Stockholm”.

Vi har fundet lidt video om emnet.