Nye 1500 og 1200 Nits displays

Folk der har brug for at kunne se deres optagelser i konference rum, eller ude hos kunden, behøves ikke længere frygte at solen brager ind af et par vinduer, mens det fine indhold præsenteres.

Eller rettere.

De burde nok rive kunde i ørene og forklare at sol ødelægger den ellers fine produktion.

Kan det ikke lade sig gøre, kunne man overveje at investere i et par nye – pænt heldige – Panasonic SQ1H displays, der – bevares – ligeså godt kunne hedde alt andet.

Dem her er dog pænt heldige, nu hvor der er tale om en 75 og en 86 tommers skærm, der er født til såkaldt 24/7 drift både horisontalt og vertikalt.

Man kunne forledes til at tro at HDR og Rec2020 giver mere kontrast og flere farver end SDR

På dem måde kan disse nye skærme altså også bruges i døgnåbne stormagasiner og på TV stationer der altså er åbne.

Begge displays i denne serie er af IPS typen, der – bedst af alt – kan håndtere 4K suppleret med indbygget Ambient Light Sensor, så skærmen i “automatiserede miljøer”  selv kan kompensere for skærmens lys intensitet, der altså stadig kan skrues op til 12/1500 Nits.

Er lyset mere “statisk” er det muligt at slå denne feature fra, eller blot indstille monitor til at være et “strong”, “moderate” eller “low” lysskilt, fuld af levende billeder.

Læs også  Creative Technology valgte Kairos

Ikke overraskende vil det på den måde være muligt at spare pænt meget strøm, nu hvor mange Nits rent faktisk bruger en hel masse strøm.

Begge Panasonic SQ1H displays er naturligvis en del af koncernens Visual System Solutions, der – mest – er målrettet netop offentlige rum.

SQ1H serien har en række features der “booster” farverne heftigt

Omvendt er professionelle monitorer altså produceret i netop så meget en højere kvalitet at det såmænd sagtens kan betale sig at investere i sådanne, hvis der bruges displays i situationer hvor dagslys kan drille, eller når flotte produktioner skal præsenteres.

Som eksempel er SQ1H serien en HDR (PQ og HLG), BT.2020 ( emuleret ) serie, der supplerer op med “12 segmentet colour management”, der – mere eller mindre – er tænkt som en slags farve boost facilitet, så alt bare bliver varmt og lækkert at se på.

Igen.

Skal farverne være “helt rigtige” er det altså også en mulighed.

Begge monitorer eller displays er slutteligt født med “Blue Light Reduction Mode”, der såmænd kompensere for farvetemperatur i rummet, så monitorens farvetemperatur – til en hvis grad – følger rummets farve temperatur.

I bedste display sammenhæng, er det muligt at udstyret alle monitorer i SQ1H serien med udvidelser via det indbyggede Intel SDM slot, der både kan håndtere 4K signaler og/eller en PC, der såmænd også kan bygges ind i skærmen, suppleret med muligheden for at udvide denne monitor serie med 3G eller 12G SDI.

Læs også  Ny Panasonic projektor

Panasonic er ikke så venlige at fortælle hvad en 12G udvidelse – som eksempel betyder i forhold til bit-dybde.

Skulle den – for eksempel – vokse til at monitoren pludselig kan håndtere 4444 billeder, begynder serien at ligne lidt af en succes.

Alternativt er der 2x HDMI, der håndterer CEC og 4K Digital Link.

Der er også en DisplayPort, samt en USB 4K Media Player, der kan afspille i PiP, som eksempel.

Vi har ingen anelse om hvor priserne lander.

Global side for produktet her.