Enex valgte en LiveU Matrix løsning

The European News Exchange, eller Enex, som mange kender dem som, har netop opdateret deres content sharing platform, der i stedet for at basere sig på sharing af indhold via satellit, nu er blevet til en IP baseret løsning, du nærmest kan ringe til fra en mobil, og dertil hente et par TB ned, som du så kan putte på TV.

Centralt i den nye løsning finder du en LiveU Matrix, der er en af de større løsninger fra denne producent, der kalde den for en “dynamisk og IP baseret “content sharing platform”, der giver Enex medlemmer muligheden for at dele deres nyheder med hinanden til helt andre priser end tidligere, hvor faste aftaler med satellit operatører gjorde det til en halv dyr affære at dele nyheder.

Ikke mere.

Enex deler nu alle nyheder over en LiveU Matrix i stedet for over satellit

Nu kan medlemmerne i stedet hente indhold over IP, til priser der – reelt – er “gratis”, da heftige båndbredder jo er svært at leve uden, i vores del af verden.

Enex der – cirka – deler omkring 40.000 nyheder/videoer suppleret med op imod 3.500 live gennemstillinger, er en oplagt bruger af en LiveU Matrix løsning, da denne kan håndtere det meste og hjælpe med resten.

Noget LiveU ikke er sen til at pointere.

De mener således at deres Matrix er en “highly flexible and cost-effective solution” til prodcenter af nyheder, uanset om det handler om at håndtere “live feeds” der kommer ind fra rundt om i verden, eller rundt om i landet, suppleret med “content management” af de videoer der allerede er i systemet.

Læs også  Telia i krig med Discovery Networks

Og nu hvor der er tale om en slags “enterprise” løsning er der altid – som i absolut altid – support fra LiveU’s NOC (network operations center), uanset hvornår eller hvis systemet skulle drille.

Et gæt er at der ruller en masse IP adresser eller noget tilsvarende med i NOC, så det altid og i realtid er muligt at finde eventuelle fejl, ude hos den enkelte bruger.

Måske NOC ligefrem ringer selv, hvis systemet kan se at der er ved at “opstå fejl”.

Uanset dette er der – i følge LiveU – tale om et system der er let at håndtere ( front-end ) og nede i motoren er der netop så meget sikkerhed for at intet går galt, at det måske er en overvejelse værd at tjekke denne løsning ud, der – helt sikkert – også findes i mindre versioner, der – for eksempel – kunne være relevante for lokale broadcastere, eller producenter der satser på live indhold.

Adrian Wells, Managing Director Enex er glad og siger:

 -We’re always looking for ways to deliver more and better services to our partners. LiveU is a very powerful player in IP delivery with many of our stations already familiar with the company. Matrix brings new choices to newsrooms and content sharing. We are delighted with this new initiative, slutter han og bliver suppleret af Zion Eilam, VP Sales, EMEA, LiveU.

Læs også  Lightspeed Live Capture til M6

Han siger:

 -LiveU Matrix use has significantly grown over the past year with the latest LiveU data showing a 100 percent increase in usage for global content sharing. More and more content providers and broadcasters around the world are also turning to Matrix. Customers tap into it for its usability, which was designed from the ground up with broadcasters in mind, providing rich functionality and cost-effectiveness while never compromising on service reliability and availability. We’re very pleased that ENEX has selected this platform to increase flexibility while also lowering the cost, slutter han.

Læs mere her.

Herunder en video opsummering af hvad der skete i september sidste år på Enex.