Planen er 75 millioner kunder i 2024

Indtil videre er Paramount+ blot netop annonceret, hvorfor det – måske – er lidt tidligt at tage stilling til om denne gigant, der nu også vil til at streame globalt, ender med at løbe med 75 millioner kunder på 2-3 år.

Sikkert er det i hvert fald, at deres “forretnings model” er forskellig fra – for eksempel – Netflix.

Paramount Pictures, eller Paramount+, har nemlig ingen planer om at sælge deres produkt direkte til kunderne.

Planen er – i stedet for – at overlade dette til lokale TelCo’er, her i landet YouSee og Canal Digital.

Et valg der betyder at Paramount+, “et eller andet sted” satser på en “meget gammel hest”, modsat alle andre streamere, der ser ud til at mene at de er i “direkte konkurrence” med distributører som YouSee og Canal Digital.

Paramount+ ligner netop den gigant der for altid kunne ændre stream markedet

Det mener Paramount Pictures åbenbart ikke at de er, hvorfor målgruppen dermed også ser ud til at være anderledes end – igen – Netflix.

Der er dog tale om lidt af en gigant her.

Mere eller mindre “det sidste store studie” der tager hul på deres streamtjeneste, der – potentielt – bliver fulgt op med andre stream produkter, herunder “Showtime”, der hjemme i USA, i mange år har konkurrereret direkte med HBO, hvorfor denne størrelse har købt Showtime indhold i resten af verden, ofte netop i konkurrence med Canal Digital ( i Norden ).

Nu kommer Paramount+ så.

Og selv om at det ikke kan undre, trækker de nu også alle deres rettigheder – herunder et voldsomt stort bagkatalog – hjem, så hylderne på – specielt Netflix – begynder at bliver pænt tomme.

Læs også  TV2 Echo hitter mener TV2

Paramount Pictures er nemlig godt klar over at deres direkte konkurrent på “bagkatalog” netop er Netflix, hvorfor omkring 30.000 TV serie episoder og 2500 spillefilm snart skifter hylde, og i stedet for at bo hos Netflix, nu flytter ind på Paramount+ hylderne.

Som eksempel fra Comedy Central hvorfor “The Daily Show” nu bliver en del af deres stream virkelighed fra den 4. marts hvor Paramount+ officielt åbner.

På samme måde flytter “60 Minutes” ( CBS ) der tidligere har været forbi Quibi, ind på Paramount+.

ViacomCBS/Paramount+ har i den forbindelse været ude og hyre en bunke allerede dyre “indholds skabere”.

Som eksempel er Kenya Barris, der står bag “Black-ish” bag en ny serie om “moderne relationer”, hvilket – forresten – betyder at Kenya Barris, ikke længere kan arbejde for Netflix.

Mængden af film og TV serier der kan findes på Paramount+ bliver enormt

Overhovedet.

“The creators of Avatar: The Last Airbender” flytter ligeledes væk fra Netflix og ind på Paramount+, hvilket ser ud til at være den egentlige forretnings model, nemlig at tage succesrige serier tilbage og håbe på de enkelte seriers seere følger med.

På samme måde ser de spillefilm som ViacomCBS har rettighederne til, også ud til at være på vej ind på Paramount+, herunder “A Quiet Place Part II” og “Mission: Impossible 7”, der begge lander på Paramount+ 45 dager efter biograf premieren.

Altså netop så kort tid efter den globale biograf premiere at pænt mange må formodes at vælge at se med hjemme i stuen, i stedet for nede i den “dyre” biograf.

ViacomCBS/Paramount+ udviklingen ser ydermere ud til også at betydet at alt MGM og Epix indhold lander på Paramount+ kort efter biografen-

Læs også  900K vil skifte streamer i Norden

herunder en kommende film om Lady Gaga, “House of Gucci” og James Bonds “No Time to Die”, der også lander på Paramount+ “kort tid efter biograf premieren”.

Folk der er til “art-film” tænker sikkert på Miramax.

Og jo, den er god nok, deres sidste 700 spillefilm lander også på Paramount+.

Rigtigt mange af disse har – helt sikkert – tidligere været til at finde på andre tjenester.

De vil nok være væk den 4. marts.

Tilbage i USA, og måske globalt ( eventuelt senere ) har ViacomCBS to pris modeller på Paramount+.

Den ene med reklamer, den anden uden.

Priserne skulle ende på 5/10 dollars hvilket – sagtens – kunne ende med at ligner 75 kroner her i landet.

Disse priser inkluderer dog en ( eller flere ) lineære kanaler, hvilket kan være årsagen til at Paramount+ – her i landet – starter hos en distributør, hvor den enkelte kunde både køber flow TV kanalen og streamtjenesten i samme omgang.

Allerede nu, er der snak om at det – senere- bliver muligt at tilkøbe Showtime. ( indtil videre kun i USA )

Dermed er Disney, WarnerMedia og NBCUniversal alle sammen – mere eller mindre – igang med at fjerne bagkataloget fra Netflix, samtidig med at de konkurrerer om deres +200 millioner kunder.

I den forbindelse er ViacomCBS/Paramount+ allerede en pænt stor størrelse.

Deres Showtime tjeneste og ViacomCBS har allerede føre premieren på Paramount+ op imod 30 millioner betalende kunder globalt.

Heraf er 19,2 millioner amerikanske Showtime kunder, hvorfor det nok blot er et spørgsmål om tid før denne tjeneste også bliver global.

Læs også  Riedel køber Embrionix

Formodentligt som B2C streamtjeneste, hvortil det bliver muligt at tilkøbe Paramount+, når den tjeneste bliver populær nok til at kunne “klare sig selv”.

Noget ViacomCBS ser ud til at håbe på bliver en gang i 2024, når tjenesten har op imod de estimerede 65-75 millioner kunder som ViacomCBS håber at Paramount+ har om et par år.

Rent investerings mæssigt er det planen at starte med at bruge 1 milliard dollars i 2020 voksende til mere end 5 milliarder kroner der skal investeres i indhold – årligt  – i år 2024.

Helt nye serier som “Jack Ryan”, som Amazon streamer og “Emily in Paris” som Netflix streamer får lov til at leve videre.

Det er bare ikke længere planen at sælge produktionen af “næste sæson” til “en god pris”.

Har Amazon eller Netflix lyst til at deres serie hits fortsat lever, kommer de – formodentligt – til at betale væsentligt mere for at konkurrenten producerer den.

Som CEO Bob Bakish siger det:

 -We know how to make hits, We stand for something unique, sluttede han præsentationen.

Der burde være til at finde her, men som åbenbart ikke er lagt op endnu.

https://ir.viacomcbs.com/streamingevent

Indtil det bliver til at se, her lige et par titler, der er på vej i serieform:

“Criminal Minds”

“Flashdance”

“Halo”

“Land Man”

“Love Story”

“Mayor of Kingstown”

“Star Trek: Strange New Worlds”

“The Italian Job”

“The Man Who Fell To Earth”

“The Offer”

“The Parallax View”

“Y:1883”

“Yellowstone Spinoff”