4K indholdet presser på

Det kan  godt være at det er enkelte der har set en enkelt serie eller to i flot UHD, på en af streamtjenesterne.

Desværre har TV stationerne været mere end normalt tilbageholdende med at tilbyde UHD eller 4K indhold til deres kunder.

Som eksempel er det eneste i vores del af verden der kan opleves i 4K – som vi er orienteret – stadig kun TV3 UHD kanalen, der sender en smule sport i 4K og ikke meget andet.

Man kunne derfor være fristet til at tro at producenterne af – for eksempel -TV serier og spillefilm ikke producerer i UHD, og at det derfor ikke er muligt at vise indhold i denne kvalitet.

1300 TV serie episoder og 250 film i Ultra HD som flow TV på 2 TV kanaler

Intet kunne være mere forkert.

Det er med andre ord kun et spørgsmål TV stationernes vurdering af kundernes behov.

Et behov, som Virgin TV nu ser ud til at have revideret.

De er derfor på vej med “en masse Sky indhold”, der kommer i UHD, hvilket – kunne tyde på  – at TV stationerne – i det mindste i England – nu er begyndt at overveje om det bliver i 2021 kunderne er parate til at betale lidt ekstra for adgang til indhold i 4K.

Virgin TV, stopper dog ikke der.

De har – med et slag – besluttet sig for at der skal være “et par tusind timers” indhold tilstede i pakkerne som Virgin TV tilbyder.

Læs også  Prime Video får plads hos Waoo

Dem der vil, kan således købe adgang til TV kanalerne Sky Entertainment og Sky Cinema Ultra HD, der begge er rene 4K kanaler, der – måske – er branded som “Sky TV” kanaler, men som rent faktisk primært sender amerikanske TV serier, som The Blacklist og andre aktuelle shows.

Bedst af alt er prisen for de to 4K kanaler bare 6 pund om måneden, hvilket ikke er meget for omkring 1300 TV serie episoder og 250 film i Ultra HD.

Seal Team er ret seje – specielt i 4K

Ud over “The Blacklist”, kan kunderne glæde sig til nye episoder af “Seal Team” og “Birds of Prey” samt “Twist”.

Specielt serierne på Sky, sendes nærmest ( næsten ) samtidig med at de bliver sendt i USA, og seneste 24 timer efter US premieren, hvilket virkeligt sætter prisen på 6 pund for to 4K TV kanaler i perspektiv.

David Bouchier, Chief Digital Entertainment Officer at Virgin Media, siger:

 -Unmissable telly deserves the ultimate in picture quality and Virgin TV customers can now enjoy top TV shows and films from Sky in Ultra HD. Our powerful Virgin TV 360 and V6 set top boxes allow our customers to watch the widest range of Ultra HD and High Dynamic Range content, all in one place, making us the true home of Ultra HD content, slutter han.

Læs også  Disney+ går amok med alt

Det eneste der mangler nu, er at disse to kanaler kan købes uden at kunderne er tvunget til at købe en masse andet.

Det bliver nok aldrig tilfældet.