5G er kommet for at blive

Tyske Media Broadcast, der er en såkaldt “Technical services provider”, der kan levere alt fra en omgang host broadcast til 100 SNG vogne i en fart, har gang i 5G.

I denne uge roder de derfor med det ofte diskuterede net, der af flere ( sølvpapirhatte ) er udnævnt til det farligste i verden, nu hvor systemet “sender” mindre strøm, og grundliggende “bare” er et 4G system, fordelt på flere master.

Ikke overraskende er det netop det sidste, at 5G deles på mange flere master/sendere end 4G, mod at det hele går sygt meget hurtigere, der er udfordringen.

Noget Media Broadcast har sat sig for at de “lige får styr på” før forsamlings forbud bliver hævet, så vi alle kan se med live, når det ene eller andet sports arrangement bliver afholdt.

Som vi forstår det er en af de meget tilfredse kunder ZDF der bruger 5G i et væk nu

Ideen er – ikke overraskende – at bruge 5G netværket som en “point to point” del-løsning, som alternativ til alt andet, forudsat at 5G nettet er sikkert nok.

Konkret er de derfor igang med at teste “connectivity, data throughput, latency, susceptibility to failure” og endelig “reliability within various parameters”.

Altså en “professionel test”, der – når de færdige – både understreger tysk grundighed, og som med stor sikkerhed kan bruges af alle os andre, så vi derefter “ved” at 5G er sikkert nok til de fleste produktioner, der – for eksempel – kunne vælge at have en back up linje med, så selv et totalt nedbrud kan reddes før det går galt.

Læs også  Vil du se farverne er LR1 din ven

Testene er indtil videre kun igang på deres egen facilitet.

Men det er oplagt at i det sekund de finder frem til at 5G kan fungere som en “end-to-end TV production chain”, hvor alt fra “mobile optagelser” med trådløse kameraer til lige så trådløse mikrofoner, suppleret med infrastruktur i ( gætter vi på ) OB vogne og studier, fungerer uden problemer, bliver 5G en fuldt integreret spiller i broadcast og kan derfor blot “tages ned fra hylden”, som alt andet, når der skal produceres professionelt.

Media Broadcast har til formålet udviklet en “5G Blue Box”, der blandt meget andet håndterer “Core Net componenter” og som fungerer som en kontrol enhed der kan styre et eller flere RAN, der er kort for Radio Access Network(s).

Planerne inkluderer ydermere test af en række 3. parts komponenter, hvilket – svarer til – at teste udstyr under – næsten – realistiske forhold, dog uden at produceren skriger dig ind i øret.

Daniel Wolbers, head of 5G Product Development at Media Broadcast forklarer:

 -It’s clear that 5G is not the universal remedy for all challenges, as it is presented in many publications starter han og fortsætter.

 -Gathering practical experience is therefore extremely important, especially in this early phase after the introduction of 5G. With our consulting services and our campus network, we offer all interested companies the opportunity to try out their use cases with us and then have them implemented, slutter han.

Læs også  Leica ude med en lille ny

Som det fremgår kan de også lave en slags flyvende mejtærsker, der ser ud til at køre på 5G
Det er en short-wave transmitter station fra 1906, der både arbejder med/i kortbølger og nu i 5G