Selvfølgelig skal BBC Three være lineær igen

Nu hvor der – åbenbart – blæser nye politiske vinde i England, der ikke hader ungt TV helt så meget som tidligere, ser BBC ud til at være på vej med det som vi er helt sikre på at DR også snart gør, nemlig at tage deres “3er” tilbage fra Internet, og lave den om til en flow TV kanal igen.

Bevares.

DR ophørte med at oplyse om deres streamtal tilbage i august sidste år.

Så det er svært at vide hvor “fantastisk” det går for deres DR3.

Som vi husker det, var der flere “meget unge” formater der havde langt over 200.000 seere, helt uden at være på TV, mens ekstremt populære TV programmer begyndte at få flere seere på DRTV end på TV.

BBC Three har prøvet det meste for at få de unge til at se med

BBC løfter ikke sløret for deres motivation, men forklarer blot at de har planer om at “reallocate distribution capacity from existing services within the current space”, og at det inkluderer BBC Three, nu bare med “internet budget”, der ( vist nok ) cirka var 50 procent af det oprindelige budget, og dermed en fantastisk spareøvelse for denne PBS station.

Herhjemme kan vi nok ikke forvente at få at vide hvor meget DR har sparet på at ligge deres “3er” ud på Internet og lukke og slukke kanalen.

Læs også  Det kunne så have været DR3

Omvendt, må man formode at det budget kanalen lever af nu, forbliver det samme, når DR – på et tidspunkt – også finder ud af at deres “3er” da også skal tilbage på TV, kort før absolut ingen under 50 år længere bruger DR.

Tilbage på BBC, ridder de som bekendt ikke før hesten er gammel.

Derfor er det først til næste januar, altså i 2022 at BBC Three bliver lineær igen.

Omvendt er det vel et vink om at “børne kanalerne” slet ikke kan holde fast i de unge, der løber skrigende væk fra flow TV, for derefter at ignorere BBC Three totalt.

Killing Eve der har sæson 4 premiere midt i april var oprindeligt en BBC Three serie

Noget der må være sket i England.

Her viser det sig nemlig at CBBC, der er BBC’s børne kanal, der – løbende – har forsøgt også at ramme de lidt ældre børn, slet ikke har fungeret. ( efter hensigten )

Ganske som her i landet, hvor sidste nyt, – vist nok – er at DRs børne kanal, skal favne alt fra nyfødte til 14 årige.

BBCs formulering i den forbindelse er at CBBC vil blive “tilpasset” ( læs begrænset til de børn den var tiltænkt ) mod at BBC Three så ellers får lov til at sende indhold målrettet unge teenagere også.

BBC Three vil – som tidligere – være udfordret af at målgruppen er pænt bred, nemlig fra de 16 til 34 årige.

Læs også  DRTV er nu bare tidsforskudt TV

Omvendt kunne man mene at et DR3 har den samme målgruppe, og derfor – problemfrit – kunne hente 2-400.00 unge lineære seere til en ny omgang “Doggystyle”, der i november måned 2019 hentede 227.000 stream seere og 12.000 TV seere.

Folk der ikke kender BBC Three, kan i den forbindelse glæde sig.

Kanalen der er fra 2003, er – tæt på – den mest eksperimenterende og ( seer ) udfordrende TV kanal i verden. ( se eksemplerne herunder )

Tilbage i februar 2016 var det politiske klima bare så “konservativt” i England at det endte med at BBC ( blev nødt til ) at gemme kanalen “på Internet”.

Resultatet var et – tæt på – totalt tab af alle unge seere på det lineære BBC, hvilket – blandt andet – skyldtes at BBC samtidigt lukkede “et hul” der handlede om at unge kunne se BBC på deres forældres “Licens nummer” via WiFi.

Denne mulighed blev lukket hvorefter “alle unge seere” totalt droppede BBC.

Tallene i den forbindelse er konkret at 60-70 procent af seerne de 16-34 årige ) ydermere droppede BBC Three efter skiftet til “Internet”, der resulterede i et tab af sete minutter på 89 procent i følge University of London.

Her lige et par promoer for serier eller formater der lever på BBC Three, og som nu er på vej tilbage på TV 

Læs også  De kreative erhverv får 28 boosts