Sport koster nu mere hos Viaplay

Sports glade TV seere, står foran en prisstigning.

Hvis de vil se de mange timers sport, der bliver sendt på Viaplay Total eller Viaplay Sport, skal de nu til at betale – over 30 procent mere – for adgang til blandt andet Champions League, Premier League, Superliga, Euro 2020, Formula 1, European Tour, 1. division og UFC.

Prisen – for alt sport – var tidligere 339 kroner om måneden, hvilket på ingen måde kan siges at være gratis, vokser nu til 449 kroner om måneden, hvilket er pænt vilde 110 kroner mere hver måned, eller 1320 kroner om året.

Her et hurtigt kig på hvad Viaplay Total eller Viaplay Sport kunderne kan se idag

Alt Viaplay Sport kommer på den måde op på vilde 5388 kroner om året, hvis du vil have adgang til sport og absolut ingen TV kanaler.

Vil du have 16 TV kanaler med også, stiger prisen til 6588 kroner om året.

Til sammenligning koster “Viaplay Film & Serier”, bare 119 kroner om måneden, hvilket – konkret – betyder at sports interesserede nu skal til at betale 330 kroner om måneden, eller 3960 om året for adgang til sport.

Seerne må i den forbindelse forvente at alle andre sports kanaler snart følger efter, nu hvor Viaplay Sport viser vejen, og tager de tæv der følger med, når man stikker snuden frem.

Læs også  Betalings TV i krise

Viaplay’s kunder har i den forbindelse været klar over at der kom prisstigninger i år.

Der er dog ingen ( må man formode ) der havde forventet så voldsomme prisstigninger, der – som vi forstår det – er blevet suppleret med en måde at tvinge kunderne til at “vælge pakke”, der – mere eller mindre – betyder at du enten køber “Sport” eller “Total”, der i begge tilfælde inkluderer “sport”.

Kunderne kan heldigvis ånde lettet op, da prisstigningerne først bliver effektive den 31. marts, hvilket burde give dem muligheden for at finde en anden kanal udbyder eller distributør der ikke lige har hævet priserne med 32,4 procent.

Det har tidligere være muligt “kun” at købe adgang til sport på Viaplay.

Denne pakke, “Viaplay Sport”, der kostede 199 kroner om måneden findes ikke længere.  

Derfor må de sports interesserede op og betale 449 kroner for ( næsten ) det samme produkt. 

Når det er pointeret kunne man mene at “sport på Viaplay” med et slag stiger fra 199 kroner om måneden til 449 kroner stiger langt over 50 procent, hvilket vil være tilfældet for dem der – tidligere – kunne “nøjes med” det indhold de fandt på “Viaplay Sport”.

Omvendt kan man – som Nent Group – gør det, mene at kunder jo får mere for deres penge nu, end før.

Læs også  Nent Group satser på kvinde og pige fodbold

I et mailsvar skriver de:

 -Vi anerkender, at vi hæver priserne signifikant, men meget er sket, siden vi justerede prisen sidst. I Danmark har vi øget vores Film & Serier-indholdskartotek med mere end 2000 titler og 6000 timers indhold, samt vi planlægger at lancere yderligere 40 eksklusive Viaplay Originals her i 2021. Derudover udbød vi i løbet af 2020 mere end 7000 live sportsudsendelser og over 14000 timers sport i vores Total-pakke, skriver de blandt andet.

Det er ukendt om de andre sports rettighedshavere, som TV2 og Discovery følger med og ligeledes mener at “der er sket meget siden vi sidst hævede priserne”, og ser om de også kan hæve priserne med 30-50 procent.