Dit TV bliver kognitivt

I kampen om kunderne, der – efterhånden – er blevet klar over at OLED bare ser bedre ud end LCD, kaster Sony nu en “Bravia XR A80J OLED TV serie” ind på banen.

Og selv om at det jo sikkert “bare” er et TV, tyder noget på at Sony nu prøver med såkaldt “cognitive intelligence”, der – mest (?) hentyder til den indbyggede XR Processor, eller CPU denne serie er udstyret med.

Det er dog ikke kun deres “XR A80J OLED”, der er udstyret med denne Cognitive CPU.

Det er deres “entry-level” X80J/X81J 4K LED TV også. ( selv om at de altså ikke er med i XR serien )

Nyheden er uanset at hele deres Bravia XR linje, der er udstyret med den her “Cognitive Processor XR”, der fungerer som “en helt ny” CPU, der er målrettet/orienteret imod AI, herunder den måde vi ser og hører på.

TV’et er nemlig ikke længere “bare” et apparat der viser billeder, men derimod en dims, der analyserer billederne og “forbedrer” dem, så de er endnu bedre at se på, hjemme i stuen.

Sony forklarer at deres Cognitive Processor XR kigger på flere samtidige zoner i billedet og der finder det “fokale sted”.

En konventionel AI ville her “bare” se billedet og forholde sig til farver, kontrast og detaljer.

Læs også  Viaplay fortsat venner med Sony Pictures Television

Sådan er det ikke længere med en Cognitive Processor XR, og dermed Sony’s nye Bravia XR linje.

Sony’s nyeste XR serie er født med D2C streamløsning der spiser 80Mbit/s båndbredde

Her bliver der analyseret som vores hjerner gør det.

Ikke overraskende kan den der Cognitive Processor XR ydermere gøre noget ved det den ser, hvilket – kunne man gætte på – betyder at den “forbedrer” billederne og sørge for at lyden er “til at høre”.

Serien er – som vi fortstår det – udstyret med 3D lyd, der – ganske som AI – må siges at være noget “vrøvl”, da lyd som bekendt ikke er i 3D, ganske som billederne må formodes at være optimererede når de ankommer i den enkelte husstand.

Omvendt kunne udviklingen se ud til at betyde at dem der producerer indhold er nødt til at forholde sig til hvad det er den nyeste generation af TV “gør”, for at forbedre lyd og billede.

Uanset dette, må man formode at topmodellen, Bravia XR A80J 4K HDR OLED TV’et er både lækkert og – sikkert – både ser godt ud og sørger for at mange kan høre hvad der bliver sagt.

Som eksempel vil dette ( og alle andre XR TV ) være udstyret med en Bravia CORE service, der betyder at kunder der investerer i dette nu kan se “streams” i “UHD BD” kvalitet, der af Sony beskrives som 80 Mbit/s, hvilket – mindst – er 5 gange den båndbredde  Netflix 4K HDR streames i, i dag.

Læs også  HBO Max lover reality til kunderne

Uden at være helt sikkert ser det ud til at Sony sammen med blandt andet IMAX er på vej med en Enhanced – SPE ( Sony Pictures Entertainment ) premium and classic’s – kollektion, der blandt andet kan ses på topmodellen ( i 80Mbit/s ) via Bravia CORE, der er en “Pure Stream” løsning der – ifølge Sony – tilbyder “near lossless” streaming i ( op til ) 4K 120fps.

Igen, ikke noget de fleste broadcastere behøves at forholde sig til.

Omvendt kan der ingen tvivl herske om at TV der viser billeder streamet i en sådan båndbredde, vil kunne vise billeder ( video ) der ser uendeligt meget bedre ud end opskaleret 720P, der måske endda er startet i 4:3 i 1978.

Skulle du være interesseret i at se hvad alverdens producenter af TV apparater er på vej med, kan du læse videre hos Sony’s EU afdeling her.

Ganske interresant kommer de nye Bravia XR TV ikke i opulente størrelser som det er set før.

www.sony.eu.

Det er således “kun” muligt at investere i 77, 65 og 55 tommers modeller, hvilket – ærligt talt – ikke er voldsomt.

Årsagen kunne omvendt være at der er tale om OLED TV, der stadig skulle være “dyre” at producere i de store størrelser.

Noget man må formode vil afspejle sig i prisen.

Læs også  Apple på vej med ny skærm koncept

Uanset dette, har alle apparater i serien flere ting til fælles.

Herunder:

Specs:

Den Cognitive Processor XR

XR OLED Contrast, der er automatiseret brightness.

XR Triluminos Pro “forbedrer farverne” giver en “wider colour palette”

XR 4K Upscaling technology upskalleret 2K ( HD ) til “close to true 4K quality”.

XR Motion Clarity technology “kontrollerer” moving images, så der er mindre “blur” på dit nye Sony TV.

Improved Acoustic Surface Audio+ teknik, der giver en “mere cinematic surround” og som via den “front facing subwoofer” giver bund.

Bravia CORE er en aftale med Sony Pictures Entertainment, der giver alle XR modellerne adgang til det nyeste Sony Pictures Entertainment i 80Mbit/s.

Læs mere om denne feature her

Serien er født med Google TV, Apple AirPlay 2 samt Alexa og Google Assistant.

Der er nu HDMI 2.1 ind, hvilket giver support for op til 4K 120fps.

Support for Dolby Vision HDR og Dolby Atmos

Ambient Optimization optimere billede i forhold til lys i lokalet.

Netflix Calibrated Mode

IMAX Enhanced til IMAX indhold

Der er som noget ganske specielt ( måske kun i EU ) tale om et “native” 50Hz panel, hvilket burde betyde at de tidligere omtalte 4K i 120fps, nok er 4K i 100fps.

Her lidt promo for XR serien