Goya Awards endte på Zoom

Modsat fortidens store TV shows, der som i tilfældet med “The Goya Awards”, “plejer” at have et utal af kendte skuespillere og andre i studiet, var dette års show pænt forskelligt.

Vi taler om et show der er væsentligt større end Oscar uddelingen, da “The Goya Awards” handler om film og TV, der er ude i hele den spansktalende del af verden, og dermed et langt større område end USA, når de – for eksempel uddeler Oscars.

Derfor plejer det spanske show, som RTVE, der er den lokale version af DR, at være pænt vildt, ganske som de – hver gang – skubber til “hvad der er muligt på TV”.

Sådan gik det også – til en hvis grad – i år.

Her var det dog mere “zoom” og 4G, der gjorde forskellen.

De mange skuespillere og alle andre, kunne jo – oplagt nok – ikke mødes, hvorfor de alle “blev hjemme” og “medvirkede via Zoom”. ( Zoom Enterprise )

Scenen for The Goya Awards var ikke stor alle prisvinderne var jo derhjemme

Noget der resulterede i at der – flere gang – var gang i op til 166 samtidige Zoom forbindelse, der blev suppleret med hele 32 TV hold, der sendte hjem, via 4G, fra mindst lige så mange locations.

Media Pro Gruppen der stod bag produktionen kalder selv dette show for et “hybridt” show, optaget i et miljø af nye måder at sende på, konventionel teknik, og lidt til.

Læs også  Sony ude med HDC F5500

Heldigvis var alt fra Antonio Banderas til María Casado friske på at prøve denne “show form” af sammen med Spaniens Academy of Motion Picture Arts and Sciences of Spain.

Showet, blev dog noget mere omfattende end normalt, hvorfor der løbende var 120 teknikere igang ( Ud over RTVE’s egne ) i flere dage før, og under selve show, netop fordi der blev sent, optaget og streamet fra så mange locations, og samlet af værterne der skulle sørge for at seerne ikke bemærkede at teknikken bag The Goya Awards i år var væsentligt mere omfattende end normalt.

Da bølgerne gik højest under showet, var der i den forbindelse gang i mere end 200 samtidige video transmissioner “bag kameraet”, hvoraf – noget der ligner – 32 “streamet” ind imellem var til at se samtidigt på skærmen.

Ud over de kendte spillere, kiggede et par af de helt store “spanske” ( hele det spansk talende område ) artister forbi.

Der var således live optræden af Nathy Peluso, Vanesa Martín, Aitana, Diana Navarro og Carlos Latre, der sikkert sælger et par milliarder DLs om året.  

Scenen var – for lokalt kendte – Soho CaixaBank Theater i Malaga, hvilket  – kunne – hænge sammen med at Antonio Banderas bor i byen.

Omvendt kiggede Pedro Almodóvar, Penélope Cruz, Alejandro Amenábar, Juan Antonio Bayona, Paz Vega, Antonio de la Torre, Belén Cuesta, Marta Nieto, Mónica Randall, Verónica Forqué, Pedro Casablanc, Jaime Chávarri, Emma Suárez, Marisa Paredes, og Jose Coronado, som vi forstår det forbi studiet/teatret, selv om at de bestemt ikke bor i Malaga.

Læs også  Telestream går efter skyen

Mariano Rodríguez, Head of Mediapro Events siger:

 -At Mediapro Events we are committed to transforming events into audiovisual content, thus providing them with added  value in the new digital ecosystem. The new Mediapro Group unit continues its expansion and after the success of the Smart City WC and the LaLiga Gala, we are now collaborating in what we will always remember as a historic edition of the Goya awards,slutter hun og bliver suppleret af David Calvo, Sales Manager, Enterprise en Zoom for the Mediterranean and the Balkans.

Han siger:

 -For us at Zoom, and for me in particular, it is a great pleasure to be able to collaborate with Mediapro and the Spanish Film Academy to help them bring to life this iconic event in the film and entertainment industry, now in hybrid format at a time that presents us with so many challenges. Our goal as a company is to deliver joy to people, something that’s part of our DNA, and what better way to do that than by being a key player in the Goya Awards, a very important event with enormous impact in Spain and worldwide, slutter han.

Her lige en tidlige promo for showet.

Nedenunder et klip fra selve afviklingen.

Nederst lidt Nathy Peluso.

Læs også  Canon og Grass Valley IP Solutions er også med