Vækstmarkedet taler spansk

Vi er helt sikkert mange, der ikke fatter meget mere spansk end at vi kan finde ud af at forklare at vi har brug for “en øl til”.

Og det er lidt en skam.

Det næste vækstmarked er nemlig spansktalende, konkret Latin Amerika, der forventes at vokse til voldsomme 116 millioner betalende SVoD husstande inden 2026.

Og nu hvor der “kun” er 53 millioner kunder i dette enorme område, målt her sidst i 2020, er det sikkert årsagen til at både Amazon Prime og Netflix for længst har etableret gigantiske studie faciliteter i nærheden af Madrid, i Spanien.

På den måde, er det nemlig muligt at producere spansk indhold, uden at flytte produktionen til området.

Af forskellige (?) årsager vil både Amazon Prime og Netflix nemlig hellere producere deres indhold til Latin Amerika i Europa,  end i området. hvilket kunne hænge sammen med at de store faciliteter i Madrid jo også kan producere indhold på andre sprog, når der ikke lige bliver produceret på spansk.

Maradona serien endte også på resten af verdens Netflix sites – men er skabt til LatAm

For eksempel engelsk, eller portugesisk.

Analyse firmaet Digital TV Research, kan ydermere løfte sløret for at det bliver Brasilien, der vokser mest.

Her er det forventningen at der vil være op imod 44 millioner betalende SVoD kunder i 2026, mens Mexiko “kun” vil have 29 millioner kunder.

Læs også  Paramount+ flytter film ind på TV

Dermed efterspørger hele 44 millioner husstande – ud af 116 millioner – portugisisk indhold, hvilket igen kunne tænkes at være årsagen til at de to store giganter er i Madrid.

Der er jo blot 500 kilometer til Portugal, hvor – kunne man gætte på – en god del af de verdenskendte portugisiske skuespillere og dygtige produktionsfolk hænger ud.

Simon Murray, Principal Analyst at Digital TV Research forklarer:

 -There will be a wave of major SVoD platform launches in Latin America during 2021, starter han og fortsætter.

 -Paramount+ will start in March, followed by HBO Max and Star+ in June. Discovery+ is also expected expand in the region, slutter han og understreger dermed at stort set alle andre “streamere” også har besluttet sig for at satse på Latin Amerika frem mod 2026.

Digital TV Research vurderer i den forbindelse at op imod 90 procent af SVoD kunderne vil vælge at købe deres indhold og aftaler hos Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV+ og HBO (Max), der altså til sammen kommer til at dele 63 millioner kunder.

Som det fremgår af denne promo er det uendeligt hot – i Mexico – at se skandinavisk ud, suppleret med et temperament der helst skal være lokal