Så er den god nok Nikon Z9 bliver et 8K video SLR

Der er fortsat – næsten – intet officielt ude om det kommende Nikon Z9.

Sikkert skulle det dog være at der bliver tale om denne kamera producents “flagskib”, og at forventningerne derfor er at der bliver tale om en 45-46MP, 50MP, eller 60MP kamera.

Dette passer fint til at der bliver tale om et 8K video kamera, hvilket Nikon har bekræftet i denne PM.

Som altid er den på japansk.

Her det computerskabte ( delvist ?) billede af et Z9 der har cirkuleret i et par måneder

Desværre står der intet andet – selv om du oversætter den med google – end at der bliver tale om deres topmodel, og at det ender med at kunne optage 8K video.

Rygtebørsen har indtil engang i nat håbet på den 45-46MP, 50MP, og 60MP CMOS, der findes i kameraet bliver en stacked FX sensor, hvilket – tyder på – at Nikon fortsat bruger Sony som leverandør af disse CMOS.

Igen, så skulle denne være “helt nyudviklet”, hvilket – omvendt – blot kan betyde at vi kan se frem til et kamera ( der måske kommer med 3 forskellige sensor opløsninger ) blot er 3 Sony high end kameraer, hvorfor antallet af pixel, vil korrespondere med denne producents top modeller.

De 8K video, vil dog  uanset hvad, betyde at der mindst bliver tale om et 43MP kamera, da CMOS – også hos Nikon – stadig er en 3:2 sensor, hvorfor 8K mindst kræver 5,3K i højden.

Læs også  Sony lancerer C3

Igen.

50MP, er nu snart en 6 år gammel feature, så måske – kunne man håbe på – Nikon har udtænkt et kamera, der har flere heste kræfter og mere CPU, så den kan skyde ( mindst ) 8K native video uden særligt meget crop af sensor og som samtidig har en sensor på noget der minder om 60MP.

Nyheden skulle landet på markedet en gang til efteråret, hvilket – kunne understrege – at flere japanske kamera producenter bruger foråret 2021 til at annoncere deres nyeste teknik, der først rammer hylderne om 4-6 måneder.

Z9 kameraet skulle efter sigende være en del af oplevelsen ved det kommende – nu næsten aflyste – Tokyo OL, hvor sidste nyt er at der kun vil være Japanere på tilskuer pladserne, da Pandemien fortsat gør det for usikkert at resten af verden rejser ind i Japan.

Dog med det forbehold at den endelige beslutning først bliver taget sidst i marts.

Blandt de features, der skulle være lækket, og måske endda korrekte, er at der bliver tale om en 20 fps kamera der kan tage (still) billeder uden “blackout” i EVF, hvilket er blevet populært.

Og så skulle kameraet fra starten af tilbyde en 16-bit RAW option ( der kan være internt og til video)

Læs også  Canon laver også virtuelt PM

De omtalte 8K ender i 8k30p, hvilket bestemt ikke er overbevisende i forhold til CPU.

Igen.

Hvis planen er at skabe en Nikon Topmodel, så de sidste kunder ikke løber væk og bliver væk, er der jo ingen grund til at tilbyde 8K 60P eller 8K120, der er den korrekte framerate for 8K.

30P er faktisk en framerate der er tilbage fra SD videoens tid, altså den gang vi havde 576 TV linjer i et TV.

Nikon skulle dog være på vej med en “helt nyudviklet” Expeed processor, der er “designed for 8K”, der må formodes ikke at være stærkere end at den kun lige kan håndtere 80K 30P.

Kameraet skulle ende med at kunne optage på 2 XQD/CFX type B kort, der er hurtige, men formodentligt ikke hurtige nok til 16-bit RAW – intern – optagelse.

Prisen forventes at ende på 6-7000 dollars, hvilket da vist er en ny pris-rekord for spejløse.

Som altid er en af de sjove på YT ude med en tidlig kommentar