Virtuelle studier er blevet til flere

Her i landet, har vi som vi er orienteret blot et enkelt såkaldt virtuelt studie.

Det befinder sig lidt uden for hovedstaden.

Omvendt er der siden engang sidste år, dukket pænt mange “stream studier” op.

Nærmest som “pop up” udsalgs butikkerne, der – i flere perioder – har været ganske populære rundt om i landet.

Nu viser det sig, at det ikke kun er her i landet, at alt fra erhvervsfolk til broadcastere har brug for “Virtuelle studier”.

I følge nye tal fra Videstream, der har gjort det som  mange andre også gør, nemlig googlet “virtual studios”, eller her i landet “virtuelt studie”, og fundet frem til at det giver voldsomt mange flere hits end året før.

Behovet for sådanne studier, der – forresten – dækker studier, baggrunde og en masse andet, der er relateret, skulle efter sigende være eksploderet siden marts sidste år, hvor det ikke længere var muligt at afvikle konferencer og aktionær møder, som eksempel.

Studio 1B i Glostrup

Derfor taler direktøren i stedet til kunderne, ejerne eller hvem der nu måtte være interesserede fra “et studie”, der i takt med udviklingen er gået fra “en mand ved et bord”, til fulde TV produktioner med flere kameraer, kraner og underholdning i pausen af kendte artister.

Videstream vurderer i den forbindelse at “behovet” eller antallet af gange “virtual studios” bliver googlet, er vokset med mere end 90 procent i forhold til året før.

Læs også  20 nye UC4000ere igang

Hvor mange gange det bliver søgt på, er vel sagtens mindre interessant.

Hvad der – omvendt er relevant er om sådanne studier kunne tænkes at blive ved med at eksistere når det igen bliver muligt at afholde konferencer.

Her er vurderingen, at det såmænd nok er tilfældet.

Mange virksomheder har jo allerede bemærket at de kan spare mange penge ved ikke at have medarbejderne på arbejde, i domicilet. 

Hvorfor ikke taget skridtet fuldt ud og – sådan lidt generelt – informere medarbejderne om sidst nyt i butikken, fra et permanent studie, der – endda – kunne suppleres med Zoom løsninger eller andet, der – problemfrit kunne etableres nu, og fortsat bruges – for eksempel – til medarbejdere der er ude og rejse, eller til kollegaer, der ikke længere behøves at flyve til Danmark for at holde et møde.

4K Projects Aps igang med en virtual produktion

Det meste kan jo alligevel klares over Zoom.

På samme måde, må man formode at de mange studier vi har set, der har etableret sig – specielt i og omkring hovedstaden – fortsat vil være rentable, når pandemien, bliver en fjern fortid.

Direktøren kan jo sagtens flyve ind til København, og – ude ved lufthavnen – tage ind i et “virtuelt studie” og tale til alle medarbejderne, uden at være i landet i mere end en times tid.

Læs også  BBC One på vej med A Very British Scandal

Konferencer kan – som vi har set det – blive en fusion af grupper af Zoom møder, der alle sammen mødes virtuelt, eventuelt suppleret med en vært og et studie, der blot sørger for at “udsendelsen” eller “konferencen” bliver afviklet i et tempo der passer de fleste.

Omvendt kan det være at alverdens chefer og deres ansatte har brug for – endelig og igen – at mødes til et utal af konferencer, hvor der – som altid – bliver indgået aftaler og mingled så fremtidige forretninger kan klares med et telefon opkald.

Forhåbentligt noget vi finder ud af engang i Q3, hvor – kunne man håbe – verden åbner op igen.