KymiRing fik en god ide

Det evige problem med racerløb er og bliver de mange on board kameraer, der kan drille, og som derfor er nødt til at sende deres billeder over “gamle” – men sikre – signal veje, så seerne slipper for “huller i billederne”, bare fordi bilerne kører sygt hurtigt kombineret med at signalerne fra bilerne flyver fra antenne til antenne.

Bevares.

Minitech i Aarhus skulle have styr på det.

Noget vi alle kan opleve lige om snart når TCR eller Touring Car Series starter op senere i år på TV2.

KymiRing bruges åbenbart meget til MotoGP løb

Sidste nyt i den forbindelse finder vi i Finland, hvor Nokia har taget en snak med KymiRing, og fundet frem til at de da godt lige ville etablere “et 5G netværk” på og omkring banen, der er heftigt nok til at broadcastere kan sende på dette, uden at det bryder ned.

Og nu hvor det er Nokia, lovede de også lige at det netværk de har etableret er “reliable”, “secure” og at det har nok båndbredde til selv broadcastere, der kan bruge det til at sende data fra alle deres “høj båndbredde” onboard kameraer, dem på skuldrene og alt det andet, der skal til for at racerløb sparker TVpopo.

Netværket, der – ikke – er en del af det offentlige 5G net, bliver i den forbindelse en lille “privat” aftale mellem KymiRing, Nokia og de broadcastere der med stor sikkerhed allerede står parat til at teste netværket ud og sende det hele.

Læs også  YouTube ruller AVoD TV ud i USA
Banen skulle netop været blevet bygget lidt om om, hvorefter den blev testet lidt

Markku Pietilä, CEO, KymiRing forklarer:

 -With this network investment we will have the capacity to broadcast a live stream of numerous racers at the same time. Nothing on the track will remain beyond coverage and everything can be monitored and controlled in real time, starter han og fortsætter.

 -Big events generally require an enormous stake from production companies, who arrive with truckloads of cables and support technology. Thanks to our network improvements, the infrastructure is completed significantly faster as most of the technology is available on site, slutter han.

Det eneste han ikke løfter sløret for er prisen.

Der rent faktisk er ganske interessant.

det kunne jo være spændende at se om fremtiden byder på lokale “private 5G netværk”, der både er mobile og til at leje, så – for eksempel – en golf turnering, eller en festival med 10 scener kunne klares med en bunke kameraer og lidt sendeudstyr.

Og endnu flere til at hente batterier hele tiden.

Herunder lidt OnBody Cam fra banen, hvor det ser ud til at 275 km/t på langsiden er “stille og roligt”.

Nederst en finsk (?) “Pikes Peak” racerbil, hvor køreren åbenbart bare lige er ude og varme dækkene op.