Sony på vej med FE 50mm F1.2 GM

(Opdateret)
Sony slap objektivet et par timer efter vi skrev artikel.

Vi har opdateret med et par billeder og Sony link til nyheden her.

(Original )
Så skulle den være god nok.

Sony kan nu også “trylle”.

Om kort tid er det således både Canon og Sony der kan levere 50mm spejlløse objektiver der er så lysfølsomme at de kan kalde sig for F1,2.

I begge tilfælde er der dog – reelt – tale om noget andet, nemlig F1,4 objektiver, der nu er så tæt på CMOS, at lyset – sådan rent teoretisk – ikke når at tabe intensitet fra F1,4 til F1,2, hvorfor det er ganske korrekt at kalde det kommende Sony FE50mm F1.2 GM, for et F1,2 objektiv.

Der er ikke voldsomt meget glas i nyheden

Det er bare ikke mere lysfølsomt end et F1,4 objektiv, der sidder de “sædvanlige” 42-52mm fra CMOS, som “gammeldags” spejlrefleks eller PL mount objektiver gør.

Dermed kan det under at hverken Canon eller nu Sony tager skridtet videre og går fra at “konvertere” F1,4 koncepter til almindelige DSLR kameraer, til i stedet at udtænke – mere lysfølsomme – objektiver til spejlløse huse.

Et gæt er at det er netop hvad Sigma er på vej med, hvorfor vi i en ikke fjern fremtid vil se en række F1,0 spejlløse glas fra denne producent.

Læs også  Ikke voldsomt meget NABnyt fra de store
Det går da ret godt med det der FE 50mm F1.2 GM

Indtil da, må vi nøjes med det pænt heldige FE 50mm F1.2 GM fra Sony, der end ikke er annonceret, men altså lækket, nu med billeder på både et FX6 og et almindeligt spejlløst.

I den forbindelse er der derfor absolut ingen specs ude om nyheden.

Heller ikke en dato for hvornår vi kan nyde denne – pænt perfekte “synk optik”, der – specielt på F1,2 – vil være det perfekte glas til politikere og erhvervsledere der står foran et uskrapt men meget levende miljø.

Det eneste der er kendt er at filter ringen er på 72mm, hvilket – som du kan se på billederne – er en halv kilometer fra der hvor glasset stopper, og at du kan stille skarpt på ned til 0,4 meter.

Sony ser ud til at være på vej med en stilsikkert 50mm

I begge tilfælde ikke overraskende.

Slet ikke nu, hvor en del tyder på at hovedparten af verdens kamera og objektiv -producenter kæmper om at lave de letteste og mindste glas.

Vurderingen er flere steder at nyheden fra Sony er “lidt mindre” end Sigma’s 50mm f/1.4 ( der rent faktisk også ville være en F1,2, hvis den var bygget i en spejl løs version )

Sony 50mm f/1.2 GM skulle ende med at blive lettere end Zeiss 50mm f/1.4 ( vi gætter på at der er tale om en Sony/Zeiss 50mm )

Læs også  Svensk TV marked eksploderer
Sony viser vejen med endog meget kort DOF

Bedst af alt skulle prisen blive “lidt bedre” end Canon RF 50mm f/1.2L USM , som vi lige har set til 2300 dollars. ( pricerunner siger 17K til 23K )

Sony har opdateret deres danske site med nyheden, hvor du kan læse alle specs.
Desværre ser det ikke ud til at du kan købe den endnu, her til de forventede 18.000 kroner med moms.