Æres drab i serieform som Viaplay Original

Det er ikke kun her i landet at de såkaldte æresdrab, når forsiderne af aviserne.

Sverige går også op i sådanne ting.

Derfor kan det ikke undre at Nent Group, nu er på vej med “The honour killing of Fadime”, der er en serie, der fortæller om Fadime liv, indtil hendes far slår hende ihjel.

I erkendelse af at der er tale om et endog meget følsomt og komplekst emne, har Nent Group hyret et større “ekspert panel”, der løbende har været konsulenter på produktionen, så der ikke opstår tvivl, eller bliver begået fejl.

Nent Group producerer en serie om æresdrab – sammen med kæmpe ekspert panel

Der er tale om en 6 episoders serie, der følger Fadime Sahindal, der endte med at blive skudt i 2002 i hvad der senere blev kendt som en af de første “æres drab” der – i følge Nent Group – rystede Sverige og resten af verden.

“Fadime” får premiere 20 år efter, i 2022 på Viaplay.

Selve historien, følger Fadime Sahindal der var en  26 årig kvinde der blev drbt i Uppsala, fordi huns “brød familiens æres kode”, blandt andet ved at have en kæreste og – offentligt – tale om kvinders rettigheder.

Sagen der – åbenbart – levede længe i Sverige, endte med at Fadime Sahindal’s mor og søster endte med at stå i retten på anklagerens side, imod den unge kvindes far, der endte med at blive fundet skyldig i mord.

Læs også  VMD anno 1794

Serien er – konkret – baseret på “Du ska dö” skrevet af Ulf Broberg, der følger anklageren Leif Ericksson og hans sag.

Derfor går serien hele fem år tilbage i Fadime’s liv.

Produktionen starter først op til sommer, og inkluderer et panel på hele 12 eksperter, der alle “hjælper til” med viden om ære-problematikker og en masse andet.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer, siger:

 -Telling Fadime Sahindal’s heartbreaking story is one of our most sensitive projects so far. Twenty years on, this courageous young woman stands as a role model for many. We will have expert guidance at every stage of production as we bring an emotional, complex and very relevant series to a new generation of viewers in every Viaplay market.”

Leif Ericksson, Fadime Sahindal’s lawyer: “My work as a lawyer means that I encounter many tragedies. Fadime’s case is the one that has touched me the deepest. I often think about Fadime and I still visit her grave regularly. She has something vital to teach us, and I’m grateful for the opportunity to be part of this important project, slutter hun.

“Fadime” produceres af Storyfire, der tidligere har skabt “Catwalk” for gruppen.