Hvis du troede at AR og VR var død

Den amerikanske hær, har netop skrevet under på at Microsoft er den absolutte dominator indenfor AR og VR.

Noget der igår blev understreget af at der strøg 21,9 milliarder dollars deres vej, mod at de udstyrer og uddanner 120.000 militær folk i HoloLens.

Det er med andre ord tid til at krig skal klares i AR, mens den – rent fysisk – klares af (?) robotter og maskiner, der – som bekendt – hverken har brug for frokost eller pause, fordi det er varmt.

Aftalen, der oprindeligt var en 480 millioner dollars en af slagsen, der såmænd også er en pæn slat gryn, tilbage i 2018, er – som det fremgår – siden vokset gevaldigt.

Som altid med sådanne aftaler, er der ingen der ved noget.

Der har tidligere været billeder ude af en virtuel fremtid for soldater nu bliver den realiseret

Og dem der gør, vil ikke sige meget.

Det eneste den amerikanske hær har forklaret er at den netop har foretaget deres største investering i “virtuel og augmented reality headsets”, der endte som en 10 års aftale, hvor Microsoft – blandt andet – sørger for de 120.000 headsets, der er baseret på den allerede eksisterende “HoloLens” løsning, der ellers kun er kendt til spil.

Billedet af den HoloLens som Microsoft ender med at levere skulle være den der vises på billederne.

Læs også  Ncam nået til version 2

Og som det er muligt at se, er der en masse – andre – sensorer på denne HoloLens, der ikke findes på originalen.

Desuden er den monteret “meget effektivt” på hovedet, hvilket kunne betyde at den kan bruges i egentligt krigs zoner, også.

Løsningen, er med andre ord ikke længere en HoloLens, men en Integrated Visual Augmentation System (IVAS) enhed, der blev sluppet af Microsoft’s Alex Kipman der i en blog ikke kunne lade være med at blære sig over denne 120 milliarder kroners aftale.

Den amerikanske hær har tidligere været ude og tale om IVAS, der skal “amplify Lethality, Mobility, and Situational Awareness”, hvilket – mere eller mindre – er det samme som gøre soldater mere effektive.

Herunder fordi den kommende enhed også vil inkludere “flere fields of view” ( den kan zoome ), og thermal (termisk ) samt night vision kameraer, suppleret med “visual target acquisition”, “vitality sensors” og et “system” der kan se om bæreren er i live, og har det OK.

Dermed er det altså ikke en slags “flyve drone” brille vi taler om her.

Omvendt vil AR og VR delen kunne betyde alt fra at krigen klares “virtuelt” til at militæret begynder at bruge AR eller simulationer af samme, der integreres med virkeligheden.

Læs også  Amerikanerne klipper kabler som aldrig før

Mulighederne er mange, og det kan vel ingen tvivl herske om at det amerikanske militærs valg af IVAS, betyder at alle andre producenter af både hardware og software, bør begynde at tænke over om deres lokale militær har brug for – for eksempel – virtuel video eller andet, der skal bruges, når der – lokalt – også bliver investeret i AR og VR gear til krig.