EVS og Haivision nye bedste venner

Du kender det sikkert alt for godt.

For at kunne sikre nok “sloMo” billeder er du nødt til at have en ekstra lastbil med, der – mere eller mindre – kun indeholder EVS playback og operatør stole.

Formodentligt snart en fjern fortid, nu hvor EVS og Haivision har kastet sig ind i kampen om at få udtænkt en måde at klare den lille detalje på, ved at gå “remote” med EVS delen af en produktion.

Indtil videre er – ikke overraskende – en del udfordringer.

Specielt i 4K, hvor data mængderne allerede når vi taler om tykke ledninger, inde i den enkelte OB truck, har svært ved at følge med.

Skal den samme data ud på Internet, og tilbage til TV skærmen, i en fart, kræver det – om muligt – nogle endnu tykkere ledninger.

Heldigvis er det såmænd heller ikke den udfordring EVS og Haivision, slås med.

De har i stedet tænkt tanken at de mange EVS operatører jo ikke behøves være på venue, men i stedet – sagtens – kunne sidde på en røvkedelig adresse langt væk, hvor huslejen er billig, bare det er muligt at se hvad der sker på den LSM-VIA controller, den enkelte operatør skal håndtere.

Og det er netop det, der ser ud til at være ved at lykkedes for EVS og Haivision.

Læs også  CNN har råd til godt gear
OB vognene behøves snart ikke være store hvis EVS operatørene bare kan arbejde hjemmefra

Ved hjælp af Haivision’s Makito X Series real-time video encoders og decoders, og en masse XT-VIA live productions servere, ser det ud til at det er muligt at sende de billeder der “lever på serveren” – via det offentlige Internet – lige derhen hvor det ønskes.

Og da det betyder at EVS operatørerne ikke længere behøves at møde op på venue, kan disse bare tage ned i “EVS bunkeren”, og der lave 20-30 fodboldkampe på en weekend, helt uden at rejse nogen steder hen.

Nicolas Bourdon, chief marketing officer, EVS siger:

 -In order to create replays and highlights quickly, replay operators rely on instant visual responses from the LSM-VIA replay user interface, starter han og fortsætter. 

 -When the replay operator cannot be on-site, the Haivision solution completes the EVS replay environment by providing the best interaction possible for remote operators, even over widely-available and cost-effective public internet connections, slutter han.

EVS og Haivision har som vi forstår det, testet løsningen med 4K/UHD også.

Og selv om at operatøren ikke længere ser billederne i 4K, vil slutkunden – TV seerne – ikke kunne se forskel, da det hele jo fortsat bliver produceret i OB vognen, og dermed i den maksimale kvalitet.