Creative Technology valgte Kairos

Vi har i et godt stykke tid – fra tid til anden – været forbi Panasonics nyeste hjertebarn, “Kairos”, der er en slags “alt i en computer”, der er specielt IP orienteret.

Og selv om at det jo lyder fint, har der længe været alt fra – absolut hjemmelavede – til pænt gennemtænke systemer, der er – mindst – lige så IP orienterede.

Heldigvis viser det sig nu at Creative Technology, der er en del af NEP, i England, ser ud til at være hoppet på Kairos, og derfor bliver en af de første store virksomheder, der både kan teste løsningen lokalt, og på hele deres “NEP Worldwide Network”, der kan løfte sløret for at deres “UK og Northern Europe offices” har investeret i netop Kairos.

En del tyder på at CT har testet en masse før de overgik til Kairos i UK og (?) Nord Europa

Og nu hvor det må have krævet lange overvejelser og måske endda en længere prøve-periode, må man formode at dette er det endelige “green light” af netop Kairos, der dermed ser ud til at få en fremtid.

Folk der ikke kender størrelsen, kan ikke vide at det er Panasonic’s forsøg på et “system der kan alt IP”, komplet med alt fra routing til billedmiks og meget mere, i en og samme netværk.

Sågar samme “kasse”, hvis løsningen ikke bliver for voldsom.

Læs også  6K Pocket Cinema Camera bliver til G2

Sid Lobb, Head of Integrated Networks & Vision at Creative Technology, forklarer:

 -We’ve been developing an IP strategy at CT for a number of years, but until now we haven’t had a platform that enables us to manage the exciting transition from baseband SDI to IP routing, starter han og fortsætter.

 -´We see Kairos enabling us to do just that. It allows us to offer our clients the capabilities of mixing and switching between video signals, and distributing it in any format and resolution required by the client. We are extremely excited to both continue our partnership with Panasonic, and support the evolution of Kairos as a platform, slutter han.

Blandt de features han fremhæver er at løsningen er “opløsnings og format uafhængig”.

Dette fordi der er tale om et software baseret system, der med en kraftig computer, ikke behøves at tænke over den slags ting.

Skal de konverteres, bliver de det.

Som de fleste vil have gættet det, er der tale om en heftig CPU/GPU computer, der kan håndtere alt fra “alle formater” til “ukomprimeret” i forhold til alt fra antal strømme til forbindelse og outputs.

Panasonic er naturligvis fokuseret på at systemet – også – kan 4K, hvilket – nærmest – siger sig selv.

Læs også  5 nye PTZ kameraer fra Panasonic

Igen.

Det er nok mere den fulde support af ST2110 og NDI, med ned til “1-frames latency”, i forhold til processering, uanset belastning.

CT, der vitterlig er en spændende kunde i den forbindelse, kommer med stor sikkerhed til at tjekke det hele ud de kommende måneder.

Og hvis systemet gør som det skal, de kommende år.

Andre Meterian, Director of the Professional Video Systems Unit for Panasonic Business, er i hvert fald glad.

Han siger:

 -The adoption of Kairos by one of the world’s leading industry suppliers underlines its credentials as a game-changing platform, starter han og fortsætter.

 -Kairos significantly improves the quality and productivity of live video production and video streaming services for broadcasters and event producers and is set to become the de facto standard for next-generation video production platforms, slutter han.

Vil du læse mere, kan du fortsætte her.