Når Super Slow ikke er nok

Som altid når der sker nyt, på TV siden af de store amerikanske sports event, er det Fox Sports, der kommer op med nye ting.

Og denne gang ( Daytona 500 sæsonen er netop startet ) har de givet EVS et “ultimatum”.

Det der SloMo EVS “plejer” at kunne levere, er ikke længere godt nok.

Det skal være mere og bedre.

Derfor er de samme kommet op med “Xtramotion”, der som du har gættet det, er endnu mere Super Slow end tidligere og – rent faktisk – interpolerede billeder, baseret på “Xtramotion algoritmer”.

Her en lille del af de trådløse der nu kan levere Xtramotion SloMo billeder

Konsekvensen, der – efter sigende – allerede skulle have ramt et TV eller 10, er at det nu – som eksempel – også er muligt at sende Super Slow fra de mange POV kameraer, eller “helmet cams” som Fox Sports har brugt længe.

Problemet med disse var dog – tidligere – at operatøren, der også lige skulle køre bilen, hele tiden var nødt til at kigge på vejen, nu hvor han kører 350 kilometer i timen med 2 centimeter til de næste 45 biler.

Alt sammen noget Fox og EVS har fundet en løsning på, som de altså kalder for “Xtramotion”.

Michael Davies, Fox Sports senior vice president, Field Operations forklarer

Læs også  Stream markedet flader ud

 -EVS had this in their back room for quite some time, starter han og fortsætter.

 -When we saw EVS was actually interested in doing this, we partnered up and collaborated to make it a product, slutter han.

Modsat dedikeret hardware, som EVS jo er kendt for at kunne trylle med, er “Xtramotion” – i princippet – helt almindelige billeder, der bliver “konverteret” til Super Slow motion billeder med hjælp af algoritmer og en masse hokus pokus.

Formodentligt ganske som computere skaber SloMotion, bare langt bedre.

Motivationen er oplagt nok at Fox Sports, på de fleste Daytona løb, har en bunke “in-car cameras”, der nu pludselig kan leverer SloMotion Replays, helt uden at være født til at kunne det.

Planenerne skulle efter sigende allerede inkluder “pylon-cams” og “referee cams” til andre sportsgrene, som Fox ligeledes har stor succes med at producere og sende (football ).

Dave Pinkel, vice president, Key Accounts, at EVS, er også glad.

Han siger:

 -Combined with replay, super slow-motion is one of the most compelling storytelling aspects of our generation watching live sports, starter han og fortsætter.

 -Today, the value of Xtramotion is in augmenting and adding details to big events. But tomorrow, it could be the tier two and three market where the value of Xtramotion could be interesting, slutter han.

Læs også  500fps Atom kameraet

Det er ukendt om eller hvornår teknologien kommer ud i resten af verden.

Vi – gætter – dog på at der er tale om en slags licens der tilkøbes til den enkelte produktion, da priserne skulle starte ved “..less than $1,000 a game..”, som Dave Pinkel videre forklarer det.

Et videre gæt er at det kræver at der allerede er gang i en god del EVS servere og lidt til, før du kan “nøjes” med at bruge 1000 dollars på at få gang i Xtramotion på din produktion.

Folk der gerne vil vide mere om Xtramotion, har et problem.

Det eneste som EVS vil sige, er at der er tale om “Slow Motion from the Cloud” og at det hele bliver håndteret af en bunke CPUer og GPUer, der via AI/Machine Learning, udtænker de manglende billeder, så du kan vise SloMo der rent faktisk slet ikke eksisterer.