Zodiak Kids på vej med detetivserie

Det er naturligvis lidt tidligt at spå om “The Wollstonecraft Detective Agency” serien ender på dansk TV.

Sikkert er det dog at Zodiak Kids Studios, der er en del af Banijay netop har købt retten til at producere en “TV serie” baseret på  “The Wollstonecraft Detective Agency” bog serien, sammen med Asner Productions.

Uanset dette, skulle det være planen at producere en “TV serie” til de 8 til 12 årige, der baserer sig på de detektiv opgaver børnene i bogserien bliver udsat for. ( alle bøgerne er ude på Saxo på original sproget )

Bøgerne, der har vundet et utal af priser, er indtil videre nået op på hele otte bøger, hvilket – i bedste fald – kunne ende med hele 8 sæsoner, fuld af oplevelser og ting der skal opklares.

Bøgerne er stadig ikke oversat til dansk – måske de bliver det nu

Måske endda på dansk, på et tidspunkt.

Et gæt er dog at der bliver tale om en international produktion, der derfor bliver indspillet på engelsk.

Første bog i serien er forresten ikke ældre end fra 2015, hvor Penguin Random House udgav bogen, der siden er blevet til mange flere.

I bedste stil – nu hvor det er meget moderne – foregår historien i et alternativt “19th Century London”, hvor et par meget unge teenagere Ada Lovelace og Mary Shelley, der – sjovt nok – er navnene på verdens første computer programmør og hende der har skrevet “Frankenstein” bøgerne, møder for at etablere et detektiv bureau.

Læs også  Hollywood på vej i strejke

Og så er det ellers at historierne vælger ud af skabet.

Steven Andrew, der er Creative Director Zodiak Kids, siger:

 -We are delighted to be working with Anne-Marie ( Founder of Asner Productions ) to bring to life this wonderfully inventive and imaginative retelling of these two remarkable young women. Zodiak Kids has brought many entertaining and thought- provoking live action drama series to children worldwide, such as Bafta Winning Joe All Alone, Secret Life of Boys & Millie Inbetween (CBBC) and The Lodge(Disney), and we are looking forward to bringing The Wollstonecraft Detective Agency into our portfolio, slutter han og løfter dermed sløret for at optagelserne – måske – er planlagt til at blive håndteret i England.

Anne-Marie Asner, der er co-development partner supplerer:

 -I was drawn to the Wollstonecraft series because of its contemporary feel applied to a period piece for kids.  I believe its unstoppable science and literary odd couple girl leads alongside its use of real historic figures, like Ada Lovelace, Mary Shelley, Charles Dickens, will be aspirational role models for viewers.  And who wouldn’t want to spend time with brilliant, eccentric and unintentionally funny Ada or feel calmed knowing that savvy, well-mannered and well-read Mary could smooth any social calamity?  Wollstonecraft’s Ada and Mary are who many of us would like to be or at least have as our best buddies, slutter hun.

Læs også  Sygeplejeskolen er tilbage

Executive Producer bliver Steven Andrew.

Zodiak Kids har valgt at beholde de internationale distributions rettigheder.

Nu hvor serien end ikke er gået i produktion, har vi lige fundet et par andre serier der også foregår i alternative virkeligheder i London/Viktoria tiden. 

Der som pointeret er massivt populært i øjeblikket.