8K er ved blive en ting

Vi er sikkert en del der går og holder øje med hvornår – hvis nogensinde – 4K bliver den hverdag, alle talte om for år tilbage.

Hele motivationen bag de mange 4K kameraer, og det faktum at bunker af spillefilm bliver optaget i dette format, så både nutidens og fremtidens TV stationer kan vise dise i fin 4K.

Nu viser det sig så ellers at bag de absolut fraværende 4K tiltag hos vores lokale broadcastere, gemmer der sig en udvikling der resulterer i at der vil være op i mod 72 millioner husholdninger der vil være udstyret med et 8K TV om 4 år.

Som du har gættet det, ikke her i landet, hvor et HD TV fra 1999, såmænd er mere end nok til at håndtere de signaler lokale broadcastere udsender.

Omvendt, er det nok heller ikke dem, alverdens 8K husholdninger forholder sig til.

USA ser ud til at elske store ting og nu hvor 8K TV er gigantiske viser de vejen

De – må man formode – være gået 4K for år tilbage, har ændret vanerne, og forestrækker nu TV og indhold i mindst 4K.

Hvorfor det – åbenbart – er på tide med en opgradering, til de omtalte 8K.

Bag tallene finder man Strategy Analytics, der har lavet et såkaldt “Global forecast”, der synes at mene at 8K udviklingen ( hjemme i husholdningerne ) eksploderer de nærmeste år.

Læs også  2,6 Gbit/s på dit CFexpress kort

Der er som eksempel kun 350.000 husstande med 8K i 2020, hvilket – er formodningen – hænger sammen med at en masse sport alligevel ikke blev sendt i de ellers lovede 8K.

Noget der skulle ske i 2021 og frem til og med 2025, som Strategy Analytics har kigget på.

I konkrete tal er forventningen at der bliver solgt op imod 1 million 8K TV i år og op i mod 4 millioner i 2022.

Forventningen er ydermere at USA tager førertrøjen på i denne omgang med omkring 25 millioner 8K TV der i løbet af 2025.

David Watkins, Director, Connected Home Devices, forklarer:

 -Long term 8K TV adoption will ultimately be driven by panel supply and the ongoing shift to ever larger screen sizes, starter han og fortsætter. 

 -As we saw with 4K, TV panel manufacturers are likely to switch entire production lines over to 8K as soon as it makes financial sense to do so, slutter han.

Skulle du være i tvivl om du er i målgruppen for et 8K TV, kan du starte med at kigge på husalteret.

Er det “under 70 tommer, kunne det være en fin ide, da Strategy Analytics formoder at producenterne af TV apparater kun vil tilbyde 8K TV der er større end 70 tommer til at starte med.

Læs også  The Explorers gik 8K

Når der kommer gang i den forretning skulle der komme en række 60 til 69 tommers TV.

Det bliver dog først om et par år, når priserne er – marginalt mere – normaliserede i forhold til disse gigantiske TV.

David Watkins, vurderer at det for fremtiden ( om et par år ) vil være nærmest “umuligt” at sælge +80 tommers TV ( ultra-large TV ) hvis de ikke er parate til at kunne håndtere 8K.

Sådanne TV købes åbenbart oftest som “langtids investeringer”, der derfor skal være forberedt til mindst en fremtidig standard.

Du kan læse videre på Wiki om 8K her, hvor det fremgår at 8K opløsningen – ofte – er mere end 33 gange højere end det vores lokale broadcastere tilbyder.