Fart på din 8K 444 NLE

Noget tyder på at størrelser som AJA har udviklet på livet løs, mens verden har været ramt af Corona.

Derfor kan de nu annoncere at de er parat med en AJA Video Systems “powered” NVIDIA Jetson og en CLARA AGX pakke, der både tilbyder AI-Driven Developer løsninger, og muligheden for at få banket en masse video igennem systemet.

Det er uklart hvor meget fart du får på det hele med sådan en kasse – meget er nok rigtigt

Det hele – i AJA’s tilfælde – baserer sig på deres Software Development Kit (SDK), der nu supporterer NVIDIA Jetson platformen, og dermed kan håndtere begreber som “edge AI” samt “NVIDIA Clara AGX”, der er er NVIDIA’s developer kit.

Og selv om at NVIDIA mest har fokus på “real-time artificial intelligence”, baseret på deres GPU power, er det jo oplagt at denne “regnemaskine” kombineret med AJA SDK kan få uendeligt meget mere fart på AJA KONA og Corvid PCIe I/O løsninger, der – både – findes som OEM, og altså i hjemmelavede pakker, der – for eksempel – i PostHuset eller hos Reality producenten – burde – kunne få en masse fart i rutine opgaver, der – ellers – kræver mennesker.

Med en AJA pakke – burde – det være muligt at programmere løsningen til at erstatte mennesker.

AJA skulle efter sigende allerede have testet løsningen i 8K og i 4K, og have fundet frem til at deres video capture og playback kort, problemfrit kan automatiseres ( via maskinlæring og sikkert lidt til ) til at klare en masse ellers kedelige udfordringer.

Læs også  Håndtag til dine Astera tubes
Der er allerede godt med fart på AJA kortene – nu bliver de hurtigere

Igen det hele er AI accelereret af en hulens masse GPU kræfter, der – i princippet – ser ud til at kunne gøres mange gange kraftigere, forudsat at der “bare” installeres flere kort der styres af NVIDIA’s Jetson AGX Xavier, suppleret med Clara AGX.

Den korte version ser ud til at være at når det hele kombineres med AJA SDK, der nu har support for netop Jetson og Clara, kan der etableres endog meget store og voldsomme anlæg, der – stadig – nærmest intet fylder, men som kan håndtere bunker af AJA KONA 5, KONA HDMI eller Corvid 44 12G kort, i systemer, der kan flytte overvældende mange 8K strømme, hvis det skulle være relevant.

Bill Bowen, CTO, AJA forklarer:

 -AI technology is accelerating innovation across business verticals from medicine to media and entertainment and beyond, and is an area that AJA is exploring, starter han og fortsætter.

Selv halvgamle SDI stik bliver lidt varme ved de nye hastigheder

 -By working with NVIDIA to integrate the Jetson edge AI platform and Clara AGX developer kit with the AJA SDK, our latest collaboration provides OEM developers with a solid foundation to more quickly and easily bring game-changing AI imaging and streaming solutions to market that support ultra high resolution video, slutter han.

KONA 5, der allerede kan 8K, må formodes at kunne “få lidt fart på”, og efter en masse Jetson og Clara kunne flytte en stribe 12-bit 4:4:4 strømme i mindst 8K.

Læs også  Sony tilbage på BSC Expo

Er du udvikler, eller overvejer at blive det, er det muligt at læse mere om AJA’s OEM eventyr her.

Deres Corvid 44 12G her.

Og AJA i det hele taget her.