ARRI dropper V og Gold mount

Fra nu af ser Arri ud til at satse på et enkelt mount, der – såmænd – ikke er helt ukendt, nemlig det såkaldte B-Mount.

Dette mount, der reelt er et “bebob” mount, betyder nemlig at alle deres kameraer kan udstyres med en og samme batteritype, der – sjovt nok – er bagud kompatibel på en masse måder, så nuværende pakker af batterier fortsat kan bruges indtil den enkelte (film)producent eller udlejer helt overgår til B-mount.

Med til historien ser også ud til at høre at bebob tilbyder både 14,4 og 28,8 volt batterier (12/24V), hvilket er netop hvad alle har gået og sukket efter i flere år.

28V batterier kan jo netop føde alt fra de helt vildt strømforbrugende kameraer til stadig vildere LED lamper, der spiser mindst lige så meget strøm som kameraerne.

Arri har – sådan lidt officielt – pointeret at de fra nu af kun kan B-Mount

Og selv om at der – indtil nu – er blevet udtænkt en masse alternativer, som Wooden Camera’s Shark Fin, der konverterer 2 12V batterier til et enkelt 26V batteri, er et “native 14,4 og 28,8 volt batteri (12/24V), nok en bedre løsning.

Som pointeret er det bebob ( producent af batterier ) der står bag det her B-mount.

Og selv om at det kan forvirre virker det med både 12V og 24V batterier.

Læs også  Arri på vej med motor Fresnel til Orbiter 

Med lidt held sådan at et 24v batteri ikke brænder 12 volt udstyr af.

Uanset dette er SWIT, IDX, Hank-Woods, Core, Blueshape, og FXLION med på vognen, og dermed også ude med B-mount batterier.

Problemerne med alle andre systemer er jo at de netop er designet omkring 12V hvorfor både Gold ( A Bauer )mount og V-mount, er problematiske at udvikle videre på, til et 14,4 og 28,8 volt system.

Smarte bebob er allerede igang med at tilbyde opgraderinger til andre mærker også

B-mount systemet er i den forbindelse opdateret så såkaldte pin connections fail ikke længere ( burde ) kunne ske.

Både Gold og V mount batteri mounts er – sjældne gange gået i stykker i pins, hvorefter kamera og lidt til skal til rep i lang tid.

Typisk bare for at få udskiftet selve batteri delen. 

Igen noget der koster, da der så skal lejes et nyt kamera ind og lidt til.

Som vi forstår det, betyder ARRI’s skift til B-mount at de – for alvor – kan begynde at fokusere på 28,8 volt udstyr og måske – i en ikke fjern fremtid – 56,6 volt gear.

Noget andre for længst er gået igang med, understreget af – blandt andet – Aputure 600D, der er udstyret med hele 4 V-mount, så lampen ( i realiteten ) kan køre med 2x 28,8 volt batterier.

Nu bare i form af 4 V mount batterier.

Læs også  Location version af IP til KVM modul

Et gæt er at også andre lampe og – formodentligt – kamera producenter vil tage bebob mountet til sig, så der kan produceres endnu mere strømkrævende gear, herunder lamper og kameraer.