Pandemien er færdig for Netflix

Sidste nye tal fra Ampere Analysis ser ud til at vise at Netflix ikke længere får det boost, størrelsen fin under pandemien.

Corona har ganske enkelt givet denne – og sikkert også andre  – streamere medvind og derfor mange flere kunder.

Ampere Analysis vurderer derfor at de nært forestående “Netflix’s Q1 numbers”, der kommer idag, kommer til at vise at størrelsen er på vej ind i en række “dårlige kvartaler”, nu hvor tilgangen af kunder ikke kommer til at være som tidligere ganske som konkurrencen ser ud til at være blevet intensiveret til “os imod Netflix”.

Forventningerne er derfor at Q1 bliver “det dårligste” for Netflix i lang tid.

Trist da dette kvartal ellers plejer at være det stærkeste for netop denne streamer, målt på USA og Europa.

Investorerne ser ikke ud til at være bange for dagens – kommende – tal

Forventningen er således “kun” 6 millioner nye kunder, hvilket lyder af mange på tre måneder, men som altså vil være den laveste vækst siden 2017, hvis det er sådan udviklingen endte med at gå ( de præcise tal kommer idag i USA )

Omvendt var Q1 i 2020 oppe på 16 millioner nye kunder.

Så der er tale om en – potentiel – heftig nedgang.

Richard Broughton, analyst at Ampere, siger

 -It is not quite the end of the pandemic effect for streaming services but we are beginning to see the tail end of it; it’s definitely on the wane, starter han og fortsætter.

Læs også  Så er IMDb TV i luften

 -Markets around the world are beginning to emerge from what we hope will be the final wave of the virus and unlock. Consumers are getting a chance to enjoy wider entertainment and leisure activities that have been unavailable to them during the bulk of the pandemic. Video services are ceding ground to activities such as seeing friends and family, some sport is back, the same with cinemas and retailers, beer gardens are open. Warmer weather affects TV viewing too, forklarer han videre.

 -Last year was the most successful in Netflix’s history with a record 36.6 million new subscribers joining the service amid global lockdown restrictions, pushing it past 200 million subscribers, starter han og fortsætter. 

 -If Netflix’s numbers do come in as predicted they will be the lowest for a good few years, but there has been a strong “pull forward” of subscribers. Netflix went into the pandemic as the strongest service, and although there has been the arrival of very successful new entrants such as Disney+, it is in an extremely strong position now, slutter han.

Man må formode at der i den forbindelse også snart kommer tal fra HBO Max og Disney+.

Rygterne vil vide at de vokser som gale for tiden.