Apple kommer M1 i det meste

Her om et par dage, bliver det muligt at købe hvad der – da vist nok – er en iPad Pro, der – i princippet – burde være lige så hurtig som de Mac Mini’er og bærbare, der er udstyret med samme chip.

Det bliver med andre ord snart – om et par uger – muligt at få fat i en herligt hurtig 12.9-tommers Liquid Retina XDR display iPad, der både kan 5G og FCPX.

Formodentligt i hastigheder der ikke er set før.

Dermed åbner Apple – i princippet – op for spørgsmålet om hvorvidt der er forskel på M1 og M1.

Altså om der er performance “forskel” fra en 13 tommers M1 bærbar til en 12,9 tommers iPad.

Er der ikke det, er en iPad måske en overvejelse værd.

Apple har ydermere puttet 5G i nyheden, hvilket – mere eller mindre – gør denne til en langt mere interessant produkt end de bærbare M1 maskiner ( med mindre at de er hurtigere ).

Du kan bestille fra den 30. april.

Den nye iPad har fået et bedre display end tidligere – nu mangler vi bare at det i virkeligheden

Levering skulle være mulig kort derefter.

Greg Joswiak, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing, siger:

 -The revolutionary M1 chip has been a breakthrough for the Mac, and we’re incredibly excited to bring it to iPad Pro, starter han og fortsætter.

Læs også  Apple TV+ lever stadig

 -With M1’s huge jump in performance, a groundbreaking extreme dynamic range experience on the 12.9-inch Liquid Retina XDR display, up to 2TB of high-speed storage, Thunderbolt expansion, a four-speaker audio system, pro cameras with LiDAR Scanner, blazing-fast 5G connectivity, an amazing video-calling experience with Center Stage — combined with the advanced features of iPadOS and a powerful pro app ecosystem all in a device users can hold in one hand — there’s nothing else like iPad Pro, slutter han.

Skulle du i den forbindelse være bange for at du ikke kan bruge dine eksterne enheder på en iPad, er der også godt nyt der.

Nyheden er nemlig udstyret med Thunderbolt 4, der også er kendt som USB 4 via en USB-C port.

Så jo det går hurtigt nu.

Stikket giver plads til 40Gbit/s data overførsel, og/eller op til 10Gbit/s Ethernet, og gør dermed nyheden til et – mindst – lige så hurtigt produkt som “mere stationære” enheder, i forhold til at overføre data.

Apple går tilbage til pastelfarverne fra 80erne i håbet om at sælge en masse iMacs – performance er der intet at udsætte på

Imacs

Der kommer også nye stationære maskiner fra Apple dette forår.

Målgruppen ser ud til stadig at være dem der elsker tygegummi farver.

Omvendt er der intet at udsætte på hastigheden af denne nyhed.

De kommende iMac’s er nemlig også udstyret med M1.

Og selv om at det er en helt anden maskine, ser det ud til at være den samme CPU som der er inde i en iPad og andre maskiner, der nu bare (?) kan få noget mere strøm og dermed performe bedre.

Læs også  Creative Cloud kunder nu også Frame.io kunder

Der er det til trods stadig tale om en 8-core M1 CPU, der – på en eller anden måde – er “op til 85 procent hurigere end (?) ( formodentligt forrige generation af iMacs )

Der er 2x hurtigere GPU performance i forhold til den forrige 21.5-tommers iMac, og så kan der nu både klippes i 4K og i 8K i Final Cut Pro, på de kommende iMacs.

Slutteligt kommer der et nyt Apple TV, der ser ud til at være en svagt hurtigere model, der nu har fået en ny remote, da alle – åbenbart – hader den gamle.

Der mangler simpelthen nogle knapper til den del af brugerne der er vant til en almindelig fjernbetjening.

Apple har bøjet sig for bunken af halvtunge zappere og udtænkt en mere konventionel og kedelig remote til deres nye TV boks

Så det får de nu.

Selve hardwaren, skulle dog også være blevet opdateret.

Apple skriver at der nu er en A12 Bionic CPU i det nye Apple TV 4K, der giver support for HFR HDR, altså 60P, uden at hakke.

Formodentligt mest relevant for dem der bruger enheden til at spille på.

For at sammenligne er det samme CPU som der er i XS og XR telefonerne.

Vi har fundet en video hvor en person er glad for den nye fjernbetjening.