Panasonic udvider Kairos

Størrelsen Kairos, der – sådan lidt kort – er et et moderne “IP alting værktøj”, der – blandt andet – har overbevist NEP UK og NEP Norden (Creative Technology i Storbritannien og Nordeuropa) om systemets fortræffeligheder, er netop blevet opgraderet.

Nyheden i den forbindelse er “Kairos Core 1000”, der også bærer navnet “AT-KC1000”, er nye features til den “kreative videoproducent” der har brug for at kunne “streame” andet og mere end “lidt video til FB & YT”

Panasonic, kalder selv Kairos for en IT/IP-videoprocesseringsplatform, der “tilbyder en open source-softwareplatform til styring af livevideoproduktion”, hvilket er absolut umuligt at sige efter 2 øl.

Til gengæld, er der en del der tyder på at fortiden “black box” er på vej tilbage, hvor producenten ( i dette tilfælde Panasonic ) har samlet en heftig “computer”, der er udstyret med alt de rigtige ind og ud stik og forbindelser, og muligheden for at kunne udvide disse med for eksempel Kairos Core 1000, der – ikke overraskende – kan supplere Kairos Core 100, når der produceres live.

Som med alt andet Kairos, er det rigtigt svært at gætte hvad et “AT-KC1000” er for noget.

Her hvad der ligner en 32:9 produktion der er under forberedelse

Sikkert er det dog at Kairos Core 1000 giver mere “processorkraft”, “takket være avancerede CPU- og GPU-funktioner”.

Læs også  Nyt fra Panasonic kommer i 10K og i 50K lumen

Og at den enkelte produktion kan arbejde med “flere lag”, samt mere komplicerede “videokompositioner” samt højere opløsning.

Kairos Core 1000 er med andre ord den feature/hardware, du har brug for, når der produceres i 8K, eller hvis du – lige – har brug for “20 HD udgange”, eller “fem 4K-udgange”.

Dem der allerede bruger Kairos, bruger sikkert også “CANVAS-funktionerne”, der giver muligheden for at producere i – for eksempel – 32:9 til lave LED-vægge, eller i 9:16 til koncerter eller 8K mobiler.

Slutteligt skulle Kairos Core 1000 give muligheden for at modtage flere samtidige RTP/SRT/RTMP/RTSP streams.

Core 1000 udvidelsen giver plads til otte samtidige RTP/SRT/RTMP/RTSP ( input ) streams.

Der såkaldte RAM-afspillerer vokser også med denne udvidelse.

Kairos tager alt ind og kan sende det videre og en masse til – det er vist kun fantasien der sætter grænser

Det bliver såkaldt muligt at afspille op til 170 sekunders HD-video/42 sekunder 4K-video der fylder ( op til  ) 64 GB, hvilket siger en hel masse om både båndbredden i systemet og hvilket “kvalitet” der arbejdes i, internt.

Som men alle moderne “kasser der kan noget med video”, kan KAIROS også bruges som “Clip-afspiller”, der nu har 180 GB lager, der – cirka – svarer til 55 minutters HD-video eller 14 minutters 4K-video.

Denne kvalitet kalder Panasonic for “komprimeret”.

Tænker du still store, så er der også – lige – plads til 12 GB stillbilleder.

Læs også  Panasonic vil også FF

Panasonic introducerede tidligere “The Kairos Alliance Partners-programmet”, der blandt meget andet inkludere en række IP COTS-hardwareproducenter, “førende leverandører af grafik-, automatiserings- og medieservere” og andre partnere.

Læs mere om denne alliance her.

Vil du læse mere om Kairos, skal du herhen.

Ud over Creative Technology har Mediapro i Spanien, AED i Belgien, RTL2 og KST Moschkau – Innovationscenter i Tyskland og LiveX i USA investeret i løsninger baseret på Panasonics nye KAIROS løsning