Netflix flytter ind i Stockholm

Det er stadig ukendt hvad det betyder.

Enkelte medier mener dog at vide at Netflix – pludselig – er parate til at fortælle hvor mange kunder de har i Norden, nu hvor de åbner et kontor i Stockholm.

Herfra er vurderingen at det nok ikke er tilfældet.

Omvendt kan det undre at giganten nu vælger at etablere sig i et marked, der – formodentligt  – ikke går helt så dårligt som resten af verden, hvor Q1 2021 omsætningen målt YoY måske ikke har helt så elendig.

Men som omvendt heller ikke var noget at råbe hurra for.

Lina Brouneus Director of Acquisitions & Co-Productions – EMEA fortæller at det handler om at:

 -Netflix has always felt at home in the Nordics. It was one of the first places outside of the US where we started making local original shows, and over the past nine years we’ve been lucky enough to work with some of the most brilliant creative talent in Sweden, Denmark, Norway, Finland and Iceland, slutter hun.

Og nu hvor det – op imod årskiftet til 2022 – vil være op imod 70 originale produktioner ude, der er produceret i “the Nordics”, er det vel sagtens også på høje tide at der bliver etableret et produktions kontor i området.

Læs også  #SwitchToStandard

Omvendt kunne man mene at 70 produktioner, styret fra London, eller hvor i verden de nu styres fra – åbenbart – kunne klares uden et fint kontor i Stockholm.

Igen.

Nu åbner giganten altså et i byen.

I den forbindelse løfter Netflix – lidt – for sløret ind til hvor mange kunder de har i Norden.

Og selv om at de ikke er præcise, er de nu ude og fortælle at de har +4 millioner kunder i vores del af verden.

Det er faktisk ikke helt så mange som mange måske gik og troede.

De 2-3 store markeder, har dermed ikke – meget – over en million NF kunder.

Og hvis der er 1,5 million kunder i Sverige, er der – formodentligt – kun lige 1 million her i landet, mindre i Norge og resten i Finland og på Island.

Uanset dette, er der en hulens masse indhold på vej.

Og selv om at det blot er et gæt, bliver hovedparten – åbenbart – produceret i og omkring Stockholm.

Igen.

Vi producerer også indhold til giganten her i landet, hvorfor vi kan se frem til et “satellite office” i København der bliver udstyret med a small team of Netflix employees”.

Netflix løfter slutteligt også sløret for en herlig detalje, nemlig at resten af verden er vilde med “Nordic originals” uanset om der er tale om film eller serier.

Læs også  Ballade om Golden Globes 2021

Så længe de er produceret her i Norden, hitter de på Netflix.

Således har op imod 66 procent af alle deres kunder set de “Nordiske Originals”, hvorfor Netflix nu vurderer at det er på sin plads at komme lidt tættere på “The creators”, “The filmmakers” og de kulturelle kommunities ( The cultural communities ).

Netflix har allerede kontorer i Amsterdam, Madrid, Berlin, London, Paris og Brussels.

Og nu hvor der åbner kontorer i Rom og i Istanbul senere i år, er vurderingen derfor at det også er på tide med en “Nordic hub”, der som Lina Brouneus Director of Acquisitions & Co-Productions – EMEA videre kan forklare det, kan:

 -Will allow us to strengthen our many creative and cultural partnerships across Sweden, Denmark, Norway, Finland and Iceland, to work on a growing offer of series and films throughout the region, and to bring even more diverse local stories to life for our members around the world to enjoy, slutter hun.

Blandt de produktioner hun nævner er svenske serier som “Quicksand”, “Love & Anarchy” og “Snabba Cash”, samt norske som “Ragnarok”  og “Home for Christmas”, samt nu hele 3 sæsoner af “The Rain” og den netop annoncerede “The Chestnut Man”, ligeledes her fra landet.

Netflix er slutteligt også på vej med deres første serie fra Island, “Katla” der er en sci-fi serie, der – måske – følger op på den første Islandske NF film, “Cadaver”, der senere får følgeskab af “Dancing Queens”, “Vinterviken”, “Against the Ice”, “Troll” og “Black Crab”.

Læs også  Netflix prøver pusher metoden

Lina Brouneus fortsætter:

 -I would like to take this opportunity to thank all our members and creative partners in Sweden, Denmark, Norway, Finland and Iceland for their support over the years. We couldn’t be more excited to start this new adventure together, slutter hun.