Nent Group prioriterer engelsk talende film

Planerne hos Nordic Entertainment Group, ser ud til at udvikle sig hele tiden.

Sidste nyt er således at de vil til at producere det som de kalder for to “major” engelsk talende spillefilm hvert år.

Og selv om at det ikke er sat pris på, må man formode at major betyder +100 mio kroners budget.

Ellers er det jo nærmest “indie film” i USA.

Den første i den forbindelse bliver “Hilma”, som Lasse Hallström kommer til at stå bag.

Handlingen følger Hilma af Klint, der var en svensk kunstner og ( tidlig ) “feminist”.

Motivationen er at resten af verden også skal lære en række kendte og mindre kendte – men stadig særdeles inspirerende – “Nordic figures” at kende, begyndende ved “Hilma”, der bliver en “biopic” om denne “revolutionerende kunstner”.

Lasse Hallström både skriver og instruerer.

Folk der ikke kender Hilma af Klint kan ikke vide at mange af hendes billeder var flere meter høje

Og nu hvor han – blandt andet – kan huskes for “What’s Eating Gilbert Grape”, “Chocolat” og “The Shipping News”, kan der vel ingen tvivl herske om at han er oplagt til “Hilma”.

Der forresten ( vist nok ) skal spilles af Lena Olin, der har været med i det meste, herunder “The Unbearable Lightness of Being”, Sydney Pollack’s “Havana”, “Romeo Is Bleeding” og her for nyligt “The Artist’s Wife”.

“Hilma”, der levede fra 1862-1944, nåede at producere hele 1300 værker, der var mere eller mindre ukendte mens hun levede men som idag er vurderes som “one of the Western world’s first abstract artists”.

Læs også  Så nåede Viaplay til Hollywood

Da det hele er sådan lidt familie agtigt i Sverige, er det planen at Tora Hallström, der såmænd er Lena Olin og Lasse Hallström’s datter, skal spille den unge Hilma af Klint, mens Lena Olin spiller den ældre version.

Lasse Hallström siger:

 -I’ve spent three years trying to understand the mystery of Hilma af Klint. This is a story about an unwavering search for the truth about humanity and the universe, at a time when men made all the rules. Despite so many obstacles, Hilma created art that influences our lives today. My ambition is for the audience to experience these struggles with all their senses, slutter han.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer supplerer:

 -Hilma af Klint literally changed the way we look at the world. She happens to be Swedish, but her story says something important to audiences everywhere. It’s so special to work with talents of the calibre of Lasse, Lena and Tora, and it’s even better when the project means so much to everyone involved. ‘Hilma’ and our coming films make NENT Group’s ambitions clear. Nobody in the Nordic region is thinking as big as this, slutter hun.

Anders Jensen, Nent Group President and CEO, glæder sig til de mange kommende spillefilm.

Læs også  Viaplay forlænger Scottish Premiership

Han siger:

 -The impact that women and men from the small countries in the Nordics have had on the world is nothing less than extraordinary. Many are of course very well known, but others are less known or even almost unknown. We want to share these stories with the world and hopefully find new perspectives that will both enlighten and entertain. In today’s very competitive streaming world it is key to stand out and be relevant. For us, building on who we are, where we come from and what we stand for is a very clear differentiator that will support our vision of becoming the European streaming champion. Today’s news is an amazing stepping stone on that journey, slutter han.

Der er forventet eksklusiv premiere på Viaplay i 2022.

Producent er Nent Studios med Helena Danielsson som producer og Josephine Zapata Genetay som executive producer.