TV2 opgraderer deres AviWest heftigt

Næste gang du ser en TV2 multi kamera produktion, er det – pænt sikkert – at der blot kom et par Vito’er forbi, der nu kan “multikamera”, via AviWest, fordi TV stationen har valgt at supplere deres – allerede omfattende – AviWest PRO3 løsning med en masse CyanView gear.

Dermed er TV2s – på remote kamera siden og på SNG, faktisk forberedt til en fremtid med UHD eller multi-HD transmission, da bilernes HE4000 “bondede” mobil (telefon net ) sendere rent faktisk kan håndtere op til UHD, eller 4K.

Som AviWest skriver det, er der tale om en “first-class solution”, der betyder at TV2 ( også kan ) sende på det såkaldte Ku-band der lever på et satellite netværk, hvorfor alt nu er IP baseret, hvilket – blandt andet – er med til at give en højere kvalitet når der sendes hjem fra en vogn ude i virkeligheden.

Hver bil – eller nogle af dem – er udstyret med egen RCP så der kan laves CCU arbejde på alle kameraer

Jens Christoffersen, technical solution architect på TV2 forklarer:

 -The new vans enable us to produce more high-quality, value-added live content for the same cost. Our journalists and camera operators can move freely and operate all of the equipment with ease. With AVIWEST’s solutions, remote areas become accessible. The equipment is more modular, compact, and lightweight that what we were using previously, and we have the unique capability to support news helicopter feeds, if necessary, slutter han.

Læs også  Ja den er til gamere

Den netop indkøbte løsning inkluderer en såkaldt StreamHub transceiver platform, så TV2 samtidig kan sende/streame til flere “destinationer”, så som web, OTT og TV.

StreamHub er AviWest’s egen SST (Safe Streams Transport) løsning, der kombinerer flere algoritmer inklusiv FEC, ARQ, og VBR, der – alt i alt – burde sørge for at signalet fra vognen altid kommer ud på alle de platforme TV2 ønsker at være på, i den bedst mulige kvalitet.

Multikamera produktion

TV2 har suppleret den ellers heftige investering i AviWest gear med en række HE4000 encoders og camera-mounted PRO380 sendere.

Det betyder at TV2 kan etablere egentlige “multikamera session”, hvor der enten lokalt eller remote kan klippes mellem flere kameraer.

I bedste stil styres de enkelte kameraer, der alle kan styres fra en CCU, via en eller flere CyanView RCP’er, der enten kan være i bilerne, eller remote.

TV2 ser ud til at have valgt den helt store model hvor alt er muligt – PGA Touren bruger allerede denne løsning til remote produktion

Det hele spiller med AviWest, hvorfor alle signaler frem og tilbage til journalister, fotografer og alle andre, er en del af løsningen.

Åh ja.

Og så er det – vist nok – muligt at “klippe til dronen”, mens der produceres med de “almindelige kameraer”, så der både kan laves “det der flotte total skud af marken” og klippes til reporteren, der forklarer hvad der sker.

Læs også  Sony pusher IP på IBC2019

CyanView glæder sig naturligvis over at AviWest har integreret deres RCP multikamera control paneler med deres system, der – i princippet – vil betyde at der kan sendes fra 10 hjørner af landet, og klippes i Odense og laves CCU arbejde på Bornholm, mens der bliver sendt fra OL i Tokyo.

Mere realistisk kan 3-5 biler der er i København, etablere et 3-5 kamera “studie” på den tid det tager at køre derhen, eller dække pressemøder langt bedre.

CyanView RCP løsning bruges i øjeblikket i kombination med AviWest på den igangværende PGA Tour, der bliver helt eller delvist Remote produceret.