M2 MBPere er på vej

Dem der gik og undrede sig over at de her M1 Apple CPU dimser, der både er CPU, GPU og lidt til indbygget, var dem der skal findes i alverdens fremtidige Mac Pro’er tager fejl.

Måske endda så meget at dem der går og venter på – den kommende – Mac Book Pro 16 tommer, kan ende med at blive de første der sidder med en “M2” computer, der – helt sikkert – løber endnu hurtigere end selv vilde M1 løsninger.

Der – forresten – løber vildt hurtigt i følge MacRumors, der nu også har fundet frem til lidt rygter om en kommende Mac Pro, der enten er født voldsom, eller som kan opgraderes til vild og voldsom.

Rygterne vil i hvert fald vide at Apple er på vej med en 32 high performance core M? der kan udstyres med op til 128 cores til grafik, hvilket vi formoder er netop så vildt at det var nok til at selv Bloomberg’s Mark Gurman er gået i selvsving over så mange hestekræfter.

Det er også Bloomberg der kan løfte sløret for at det nu er “helt sikkert” at der kommer en ny Mac Pro der vil være udstyret med en M?, der altså kunne holde 20 eller 40 “computing core variations” og som kan udstyres med op til “16 high-performance eller 32 high-performance cores og 4 eller 8 high-efficiency cores”.

Læs også  NRK gik også Lawo
Det er både de bærbare og stationære Macs der bliver opdateret heftigt i en nær fremtid

Disse (CPU/GPU dimser ) der skulle bære kodenavne som Jade 2C-Die og Jade 4C-Die, skulle ydermere ende med at blive tilbudt med 64 core eller 128 core options for grafik, hvilket – gætter vi på – er mere vildt end de fleste end turde håbe på.

På samme måde skulle det også være sikkert at der kommer – mindst – to bærbare MacBook Pro modeller.

Måske allerede “til sommer”, der begge vil være udstyret med en opdateret version af den M1 chip vi alle kender.

Om det så betyder at Apple allerede nu kalder denne for M2, eller om de kalder disse to 14 og 16 tommers bærbare for “vildere M1 maskiner”, finder vi ud af senere.

Mark Gurman, der åbenbart ved et eller andet, kan løfte sløret for at de her to kommende maskiner – formodentligt – være “10-core CPU” maskiner med “8 high-performance cores” og “2 energy-efficient cores”, der kan suppleres – eller ændres til – 16-core eller 32-core GPU maskiner.

Der – hvis du synes M1 er hurtig – vil være voldsomt meget hurtigere.

Af samme årsag, ser Apple nu ud til at droppe fortidens “16GB Ram loft”, og starter derfor high end maskinerne på 64GB Ram, hvilket – burde – være nok til de fleste ambitioner.

Læs også  Danmon onsite Ingest

Det er uklart “hvorfor”, men de kommende 16 tommers MacBook Pro, bliver “heftigt re-designet”, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at der enten skal være plads til alt det nye ram, eller fordi de ikke udvikler varme på samme måde, og derfor – måske – kan bygges uden de to kraftige blæsere der tidligere altid har været i MacBook Pro modellerne.

Af uforståelige årsager skulle der ydermere komme en HDMI kort og et SD kort slot i de kommende maskiner, hvilket virker sådan lidt 80er agtigt.

Vi kan ikke lige huske det, men mener at kunne huske at der hver sommer er sådan et Apple møde, hvor der – som regel – også bliver introduceret nyt hardware.

Det kunne være der, sløret bliver løftet for de kommende bærbare, og for hvor heftige de ender med at blive.