Den der nye iPad Pro

Selv om at det stadig er en lille måneds tid til at Apple overhovedet kan levere deres åh så hypede M1 iPad Pro, er der flere anmeldere der har fået fingre i den.

Og nu hvor det er faste anmeldere fra medier som The Verge, ArsTechnica Cnet og Engadget, har du gættet det.

Apple vil gerne sælge nogle maskiner, og de er ikke bange for at vise den – potentielt pænt brutale – iPad Pro frem.

I den forbindelse er det pænt relevant at anmelderne er enige om en central ting, nemlig at det – formodentligt – er den bedste “computer” Apple har produceret ganske længe.

Den er – ikke overraskende – lyn hurtig, har ( i 12.9 tommer versionen ) en skærm der er til at drømme om og hestkræfter nok til at selv hysteriske superbrugere ikke – ser ud til – at kunne løbe fra den nye M1 processor.

En bunke US tech anmeldere har fået fingre i hver deres iPad Pro 12,9 tommer og mener alle at der mangler software til dyret

Desværre er alle anmelderne også enige om en anden detalje.

Nemlig at det – pludselig – viser sig at iPads og dermed hele iOS miljøet er hysterisk under suppleret med software, der passer ind i den professionelle verden.

Detaljen er jo at der nu – må man formode – kommer en iPad Pro, der er hurtig nok til det meste.

Hvorfor er der så ikke en fuld Photoshop på den.

Læs også  Den nye Apple M1 chip

Øh.

Det er da fordi Adobe har sovet i timen.

Hvad med Cad/Cam, hvad med Maya hvad med 3D og dermed Autodesk, der jo alligevel bliver renderet på Renderfarme i de varme lande.

Fælles for producenterne af software, ser ud til at være at de – formodentligt – er på vej med software til iPad.

Eller rettere.

De er på vej med software til Mac, der – sådan helt tilfældigt – snart eller allerede nu, kan afvikles på en iPad Pro, der for en god ordens skyld starter ved 10.300 kroner med moms her i landet.

Denne pris er for den billigste, med telefonkort.

Skal der arbejdes seriøst, koster løsningen i den vildeste version, med et “ordentligt” keybaord, og Maxet ud maskine, op imod 25.000 kroner.

Det er ikke til at se om det er Premiere Pro eller FCPX i en iPad version der kører her – sikkert er det at den nye Pro kan trække softwaren

Dertil skal der – formodentligt – tillægges tegneplader og andet software orienteret hardware, der – omvendt – får stort set alle anmelderne til at bryde ud i skønsang, og gentage at de mener at Apple her har gjort det igen.

Den nye iPad Pro er simpelthen noget af det bedste du kan købe hvis du vil have en “meget lille” computer, der intet fylder, og som ser ret heldig ud, når den er foldet ud, og som nu kan “næsten alt det du forventer”.

Engadget anmelderen der har haft en iPad Pro i en uges tid hæfter sig ved at det – formodentligt – er den mest portable computer Apple nogen sinde har skabt.

Læs også  Den er hurtig den der M1 Ultra chip

Og udstyret med 5G og en M1 processor, er den lynhurtig både internt og eksternt.

Som han siger det, skulle Apple CEO Tim Cook have sagt at “the iPad was the company’s vision of the future of computing”, og at “it’s actually starting to feel like it’s coming to fruition”.

Anmelderen kan dog – igen – konstatere at der mangler software til dyret. ( både de pakker der er generelt kendte, og – måske – helt nye måder at tænke den her pege/klikke/trykke skærm ind i softwaren, vi stadig mangler at se – for eksempel – Autodesk eller Adobe’s bud på).

Samuel Axon, ArsTechnica, er mindre tilfreds.

Han nøjes med at konstatere at Apple nu bare tilbyder “..More of the same—but way, way faster thanks to M1”, og at detajler som Thunderbolt, mere RAM og mere “harddisk” plads, er med til at gøre maskinen “interessant” ( han skriv er det ikke, men en iPad Pro er altså – om muligt – væsentligt dyrere at købe med mere harddisk end Apples “pro bærbare”.

Cnet folket er også positive, men henleder igen opmærksomheden på at der mangler ny og innovativ software, der kan får den kære iPad Pro til at skille sig endeligt ud.

Dog er 5G telefonkort pladsen der i USA, svarer til elendig 4G dækning, en positiv udvikling.

Læs også  Universal Control på Macs og iPads

Og så vurderer de at den nye mini LED skærm er “lige så god som en OLED skærm”.

Slutteligt har Dieter Bohn, The Verge også haft en iPad Pro i hånden i en uges tid.

Han og C. Velazco, Engadget er begge glade for nyheden, der – igen – bliver værdsat for skærmen.

Der mangler bare software.

Som C. Velazco siger det, har Apple’s hardware nu “outpaced its software”, hvilket er svært at se som andet end en heftig opsang til de producenter af software vi alle kender, der må være på vej med iOS/MacOS software, der både virker på M1 og på Intel, og som dermed ( ?) fungerer på en M1 iPad.

Ellers synes de også at både skærm og maskine er heldig.

Tilbage i virkeligheden kunne det være interessant at se om en iPad Pro har hestekræfter nok til at kunne bruges som en kombineret streaming/afviklings maskine, som en maskine der styrer playOut på en TV station ( eventuelt flere ) kan bruges i AV eller broadcast sammenhænge.

Eller om der blot er tale om en flot, dyr og rasende heldig 2nd skræm, der er perfekt til Netflix til du falder i søvn