Dagens kinesere

Der er godt nyt til alle Vazen fans, der – for eksempel – er helt vilde med at skyde anamorfisk på FF.

Vazen er nemlig på vej med en 50mm T2.1, der er en 1.8x anamorfisk prime, der dækker FF og som næsten intet koster.

Indtil videre vil rygterne vide at den “kun” kommer i PL og EF mount, hvilket – omvendt – også dækker stort set alt FF, der er på markedet, der kan indstilles til at optage 4X3 på hele – eller næsten hele – sensor.

Dem der har fulgt med, ved at denne 50mm T2.1 1.8x er den anden full-frame anamorphic fra Vazen.

Deres første er som bekendt deres 85mm T2.8 1.8x, der – i princippet – var til salg fra engang sidste år, men som var og er pænt svær at få fat i.

Altså med mindre du køber direkte af Vazen der – sjovt nok – kun sælger deres 85mm sammen med deres – nye – 50mm.

Begge skulle i følge producenten dække 46.31mm, hvilket ( cirka ) betyder at RED Monstro, Alexa LF, Kinefinity Mavo LF, og Z-CAM E2-F8, kan udstyres med enten en 85mm eller en 50mm fra denne producent.

Sirui kan i princippet ikke bruges på Red Komodo -der skulle dog være et firma i UK der konverterer EF-M til RF, så det er altså muligt

Som vi er orienteret er den kommende 50mm også en lille end på blot 13 cm i længden, der med en vægt på 1,55 kilo sparker alt andet anamorf ud af banen.

Læs også  Ny iPad og en Air

Som eksempel er en Cooke 50mm T2.1 1.8x næsten 20 cm lang, hvilket ikke kan siges at gøre den “compact” selv om at denne ( Cooke ) ellers vurderes som “lille og kompakt”.

Nær grænsen på den kommende 50mm fra Vazen skulle være 1,1 meter hvilket måske ikke lyder af meget.

Det betyder omvendt at du skal op på noget længere, hvis du vil “tæt på”.

Prisen for den kommende Vazen 50mm T2.1 1.8x skulle ende på omkring 8000 dollars før afgifter, moms og import balladen.

Køber du begge to ( deres 50mm og deres 85mm ) får du hele 2K dollars i rabat.

Vi har fundet en YouTuber der har fået fingre i en 50mm nederst.

Den anden kineser der kom idag, er Sirui 75mm f1.8 1.33x anamorphic lens, der er født til EF-M.

Og her bliver det faktisk ret spændende.

Der er jo en hulens masse “spejlløse” kameraer derude nu, der kan tage EF-M objektiver.

Herunder en potentiel oplagt mulighed, nemlig det – stadig mere spændende – Red Komodo, der dog ikke – officielt – understøtter EF-M formatet.

Igen.

Et gæt er at der snart er en – anden – kreativ YouTuber der finder en vej så EF-M også ender med at fungere på Komodo.

Læs også  Atlas Lens går Silver flare

Uanset dette, er Sirui’s nye 75mm f1.8 1.33x spændende, da demn sikkert – nærmest intet – koster samtidig med at den – måske – er perfekt til nærbillederne i dit næste anamorfiske projekt.

Og nu hvor der er tale om en f1.8, tyder en del på at fremtiden byder på stadig flere – lynhurtige – anamorfiske optikker, der er – væsentligt hurtigere – end fortiden glas.

Nær grænsen er igen forbløffende langt væk.

Igen.

Der er tale om en 75mm, så 1,2 meter er ikke helt så vildt som med Vazen’s 50mm.

Folk der stadig ikke er hoppe på Sirui anamorf vognen, kan ikke vide at der allerede er andre (?) EF-M glas, herunder en 24mm f2.8, en 35m f1.8, og en 50mm f1.8, der alle er 1.33x primes, der – sjovt nok – får en 16:9 sensor til at passe ret godt ind i biografents mørke.

lenses. All four lenses have common aesthetics and handling and together they form a set that filmmakers can use to tell complete cinematic stories, switching freely between scenes while maintaining common background rendering. Their stunning optical quality coupled with their small size means that they can be used professionally to shoot drama, commercial, weddings or documentary work.

Læs også  Det der EVA1 der

Er du mere til Sony, skulle det også være muligt at få hele serien i Sony E-mount, eller i Micro 43, så du kan lave 16:9.

Enten er det allerede muligt, eller også bliver det snart muligt at få hele serien med Nikon Z-mount, Fujifilm X-mount, og som pointeret Canon EF-M mount.

I alle tilfælde mounts der ikke officielt er suporteret af Red/Komodo.
( Der skulle dog findes et UK firma MFT Services, der kan konvertere EF-M til RF, hvorefter du kan bruge alt Sirui på Komodo )

Så er det den vej du vil gå, er det nok ikke en Sirui 75mm F1.8 1.33x anamorfisk prime du leder efter.

Her YT promoen for Vazen nyheden.