Visse PBS broadcastere tager festivalerne seriøst

Nu er vi sikkert stadig flere der kan huske lokale PBS broadcasteres forsøg på at “kompensere” for de mange manglende festivaler sidste sommer, med hvad der bedst kan beskrives som “meget etablerede kunstneres” forsøg på at synge sange de udtænkte får rigtigt mange år siden, sat i scene af TV, så dem der spiser blødt brød i kaffen, ikke fik noget galt i halsen.

Sådan er det ikke ude i den store verden.

Her er PBS broadcasterne klar over at “et samfund” består af mange typer mennesker, herunder mennesker der ikke befinder sig i de ellers skarprettede målgrupper, der ser ud til totalt at have overtaget moderne TV produktion.

BBC Music har i den forbindelse netop investeret i et såkaldt “director’s cut” af “Live At Worthy Farm stream”, der – som titlen antyder var en stream af musik fra Worthy Farm, der er en del af “The Glastonbury Experience 2021”, som BBC naturligvis også har købt retten til at sende.

Scenen var helt nede på jorden i The Glastonbury Experience 2021 så steadyfolket kunne vade rundt om bandet helt uden at falde ned

BBC har med andre ord – alene i år – både investeret (?) flere penge og mere energi i “ikke mainstream” musik og “festival TV”, end vores lokale broadcastere har gjort det siden i 90’erne hvor TV2 stadig sendte live og forskudt fra Roskilde.

DR har sikkert også sendt fra enkelte eller flere festivaler.

Det gør de bare ikke mere.

Og det er jo egentligt ret trist.

Tilbage på BBC sendte BBC Music, så ellers “Live At Worthy Farm stream” i lørdags med kommende opfølgning på TV, så dem der ikke streamer, eller ikke lige var hjemme den dag, også kan se de mange artister der trådte op – og som sælger millioner af DL’s – selv om at de på ingen måde er “mainstream”.

Læs også  BBC lukker og slukker snart

Og på den måde – måske – se og høre noget musik de der “TV tilrettede målgrupper” eller ikke oplever.

BBC følger senere op med en bunke highlights fra den 25. til den 27. juni, som en del af “BBC’s annual celebration of Glastonbury Festival”.

Vi har med andre ord at gøre med en TV station der prioriterer “alternativ musik”, der ikke – nødvendigvis – er på deres egen radio stationers playlister, og gør det igen og igen, som en del af en “symbiose” med festival livet og “musikken” og hele den “fest” denne “sub-kultur” dyrker hvert år.

Herhjemme er det hele – som bekendt – bare aflyst.

Alle festivaler er for længst lukket og slukket.

Måske fordi regeringen var for sent ude, helt sikkert fordi folk fortsat ikke må forsamles i nye grupper endnu.

Noget der tydeligvis kunne opleves i Brøndby her forleden.

The Glastonbury Experience 2021 bød på den samme enorme scene som normalt suppleret med intime som i toppen

Formodenligt medvirkende årsag til at Kulturministeriet i pinsen kunne fortælle at de skam da arbejder på at tillade større forsamlinger.

Måske så tidligt som i tide til at folk kan forsamles i Roskilde og konstatere at Festivalen stadig er aflyst.

Det tager som bekendt mere end 10 minutter at arrangere et monster af en festival.

Tilbage på BBC, hvor musikken stadig bliver prioriteret, er de ydermere på vej med en 1 times bts dokumentar som BBC Radio 2 vært Jo Whiley såmænd har optaget sammen med et utal af TV hold, ordentlig planlægning og aftaler der var på plads på forhånd på det netop afholdte “Glastonbury Experience 2021”. ( Live At Worthy Farm ), den første Glastonbury fest uden publikum.

Læs også  Nent på vej med serien Kin

Lorna Clarke, Controller, Pop Music siger:

 -Glastonbury is one of the jewels in our live music calendar so many thanks go to Emily and Nick for allowing us to broadcast highlights from Live At Worthy Farm, starter Lorna og bliver suppleret af Emily Eavis.

Hun siger:

 -Since the BBC first broadcast footage from Worthy Farm in 1997, Glastonbury and the BBC have enjoyed a brilliant relationship, so I’m thrilled that they’ll be showing highlights of our Live At Worthy Farm special, slutter hun og bliver suppleret af Jo Whiley.

Der siger:

 -It was fantastic to return to Glastonbury to catch up with old friends whilst watching some incredible live music – at last! I’m looking forward to showing viewers exactly what went on behind the scenes of Live At Worthy Farm.

Produktionen der altså blev streamet blev instrueret af Paul Dugdale, der blandt andet gav plads til Coldplay, Damon Albarn, George Ezra, Haim, Idles, Róisín Murphy, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, The Smile and Wolf Alice, plus DJ Honey Dijon.

Der – alt i alt -sang og spillede musik, der – på ingen måde – mindede om det musik resten af Europa kunne opleve i en EBU produktion, der som vi er orienteret også blev sendt her i landet, i 5 timer non-stop, kun afbrudt af ord fra PJ Harvey, Jarvis Cocker, Kae Tempest, George The Poet, Kurupt FM, Little Amal og Michael Eavis, der talte i stedet for at synge.

Læs også  BBCs iPlayer viser vejen for PBS TV

BBC er som pointeret også på vej med en BTS dokumentar om “festivalen”, der er/vil blive produceret af Ryan Minchin med Alison Howe som EP, fra BBC Studios Music Productions.

Uden at være helt sikre, tyder noget på at “The Glastonbury Experience 2021” afholder en ny ( lige så publikums løs ) festival sidst i juni, på de dage (?) hvor festivalen ellers ville have været blevet afholdt.

Den fest bliver dækket af Jan Younghusband, der er Head of Commissioning, BBC Music TV, der har hyret Driift til at streame og – vist nok – også streame mere der sidst i juni.

Det er i princippet ikke er offentligt kendt hvad BBC har af planer for den 25-27. juni.

Herunder en promo for arrangementet og ( den eneste (?) live video der er sluppet ud, indtil videre )( stream er som vi er orienteret heller ikke til at finde på iPlayer).