Det startede i Australien

Hvis der stadig findes enkelte der er i tvivl om planerne hos streamerne, er en nye APL aftale i Australien og i New Zealand et vink med en vognstang om hvad planerne går ud på.

Og selv om at der går et stykke tid, kan der ikke længere herske tvivl.

Planerne handler om at fratage TV alt indhold, og så ellers bare lade dem dø i fred.

Som Disney’s CEO netop har formuleret det, og som Paramount+ nu ser ud til at pointere det, er de nye frække drenge i klassen komplet kolde over for tante TV over i hjørnet.

Paramount+, har således netop indgået en 5 års aftale om alt Australian Professional Leagues, der nu bliver sendt på Paramount+  som lineært TV.

Dette fordi ejeren af Paramount+ jo som bekendt er ViacomCBS, der har et netværk i området, som de kalder for Network 10 ( der bliver konkret sendt på Channel Ten ).

W-League football er åbenbart utroligt populært i Australien og i New Zealand

Og det bliver altså dette der sender alt APL A-League og W-League football på alt fra free-to-air til Paramount+.

Skulle enkelte i den forbindelse være i tvivl om at der sker “et eller andet” på TV området i øjeblikket, har ViacomCBS/Paramount+ betalt 127 millioner Euro for den aftale.

En aftale der – forresten – sparker til den nu 15 årige aftale APL havde med Foxtel og Fox Sports, og dermed lineært TV.

Læs også  Ultra Secure Content Sharing Service fra ioGates

Så næste gang du er i Australien og vil se Australian Professional Leagues, skal du bare tegne et abo på Paramount+, der blot koster dig 9 australske dollars om måneden, hvorefter du – kun der – kan se APL.

ViacomCBS ser i den forbindelse ud til at være ganske seriøse med deres aftale, hvorfor de såmænd også har købt en andel af hele Australian Professional Leagues forretningen, hvilket kunne hænge sammen med at de ønsker at kunne kontrollere hvad der sker i turneringen, før de sender det hele.

ViacomCBS Australia and New Zealand chief content officer and executive vice president, Beverley McGarvey, siger:

 -We are thrilled to partner with the Australian Professional Leagues to become the new home of football for both the A-League and Westfield W-League, giving all Australians access to more football than ever before. As part of this landmark media rights partnership, all the action, excitement and fierce competition of the A-League and Westfield W-League will be broadcast on Network Ten and Paramount+. Ensuring broad reach on free-to-air, as well as extensive access on Paramount+, we are committed to showcasing the sport in innovative ways and exposing it to a plethora of programming opportunities across all our platforms, including those of our parent company ViacomCBS, slutter hun.

Læs også  Sport koster nu mere hos Viaplay

Resten af – den lineære – TV verden burde begynde at ryste i bukserne, hvis det er sådan det globale streamere har tænkt sig at opkøbe alt indhold, og tvinge kunderne til at droppe lineært TV.