DR synes vi skal fællesdanse

Noget tyder på at det var en stor succes for DR da vi alle skulle synge sammen.

Så meget at DR nu udvikler konceptet til ikke længere at handle om mund og lunger, men længere nede.

Nemlig vores alle sammens ben.

Du og alle andre faste brugere af DRs hovedkanal, og andre platforme er nemlig budt op til dans, nu hvor DR “byder Danmark op til dans”.

Der er dog lidt forskel på folk.

Det er derfor – mest – dem der allerede har en række “yndlingsmoves”, hvilket vi har googlet, og derfor kan gætte betyder “favorit danse trin der er så indøvede at de er værd at vise frem til andre”, der er inviteret til at være med.

Alle os andre, kan så nøjes med at se med, eller “spænde danseskoene” og håbe på at det går alligevel.

DRs tiltag, der løber over “de næste uger” bliver i bedste DR stil tilgængeligt på “tværs af platforme, generationer og landsdele”, og nu hvor der også er en app, har du gættet det.

Det bliver uhyggeligt ( spændende ) altså.

Det er med andre ord snart tid til “DR Dans”, der fra “..livescener landet over” tilbyder at “..alle kan være med til at svinge med hofterne, og at dem der vil “kan udleve sin indre dansedrøm”, også kan gøre det.

Læs også  DR kigger udad

DR er ikke så venlige at skrive om de starter i Brøndby, hvor store forsamlinger nu er hverdag.

Her nogle der danser sammen

Omvendt må man formode at det kun er dem med Corona pas eller som er garanteret Corona negative, der kan få lov til at danse med, i de store forsamlinger, DR ser ud til at glæde sig til at samle.

I den forbindelse er det på sin plads at fokusere på værterne.

De er denne gang Sofie Østergaard og Joakim Ingversen.

Og det er dem der her fra den 3. juni “sætter gang i danserytmerne, og sammen med koreograf Tore Peters-Munch”, og på den måde “klæder seerne på til at deltage i Fællesdans”.

På en eller anden måde, er det – vist nok – først muligt at se med fra den 12. juni, hvilket kunne tænkes at betyde at de sender “meget tidsforskudt”, eller bare optager formatet, før DR1 sender det.

Uanset dette, supplerer P3 op med dans i uge 23, mens “børnene danser med Ramasjang”. ( måske samtidigt)

De meget få der ikke allerede kender til alverdens danse former, kan glæde sig til Streetdance, charleston, twist, afrikansk dans, Elvis-dans og gangnam style ( der også er en dans).

Alt sammen danseformer der “går langt tilbage i historien”, fordi “dansens ( har en ) evne til at styrke fællesskabet”.

Læs også  TV2 går all in på dronning Margrethes 50 år på tronen

Er du allerede danselysten, kan du snart, eller måske endda nu, downloade “DR Dans”, der er den app, der er “konkurrencen om hvilken landsdel, der tager flest dansetrin”.

Som pointeret starter Sofie Østergaard og Joakim Ingversen allerede den 3. juni, og igen den 10. juni på DR1, hvor “værterne kridter danseskoene og sammen med seerne ( har planer om at ) lære koreografien til “Fællesdansen”, som hele Danmark kan danse sammen i finaleshowet 12. juni på DR1″.

Har du lyst til at være med live, kigger DR forbi: Slagelse, hvor Jannik Schow er lokal vært, mens Anna Lin er vært i Svendborg, Ulla Essendrop er vært i Aalborg, mens Kathrine Abrahamsen er vært i Herning. Silja Okking er vært i Hillerød, “mens Sofie Østergaard og Joakim Ingversen styrer slagets gang fra DR Byen”.

Folk der mest lytter til P2, kan på lørdage fra 15.03 til 16.00 høre “Alban – stjernedanseren”, der er en serie på fem afsnit om Alban Lendorf. ( vi gætter på at de sender det format 5 uger i træk )