DR og Nent Group deler EM i fodbold

Hvis du er rigtigt glad for sådan en slags hyggeligt TV, hvor værterne snakker meget og hele tiden har brug for at pille ved strategi tavlen, er DR din ven lige om snart.

Det er nemlig snart tid til EM i fodboldfest, hvor DR håber på at løbe med seerne i de mere end 100 timer der bliver sendt fodbold-EM sammen med Mary Fonden.

Og nu hvor DR virkeligt håber du kigger med, har de hyret en masse rigtigt hyggeligt værter, og sågar udnævnt de kommende kampe til “Fantastiske Fodboldfester”.

Som de siger det, er der både dansk deltagelse og så bliver der “ovenikøbet ( spillet ) på dansk grund”, hvilket er med til at “fremme den store, fælles samtale og samle os på tværs af alder, køn, uddannelse og landsdele”.

Så bliver det vel ikke meget større.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sport, siger:

 -Vi gør alt, hvad vi kan, for at det skal blive en fuldstændig uforglemmelig oplevelse. Et fodbold-EM med dansk deltagelse og ovenikøbet på dansk grund er om noget med til at fremme den store, fælles samtale og samle os på tværs af alder, køn, uddannelse og landsdele. Det er en kerneopgave for DR at sikre, at en så fantastisk begivenhed kan opleves af alle, slutter han.

Der skal både hygges og analyseres i “Fantastiske Fodboldfester”, der er DRs sats med fodbold-EM

Bedst af alt er det derfor planen at DR sender hele 32 kampe direkte på DR, nu hvor DR har købt rettighederne til at sende direkte fra 32 af de i alt 51 kampe under fodbold-EM på både flow og DRTV.

Læs også  Masser af DR TV kultur dette efterår

Som pointeret er det Nordic Entertainment Group, der sender resten.

Allerede nu, kan Anders Kern Boje derfor løfte sløret for at “..kampen mellem England og Skotland bliver endnu mere interessant, hvis man får ridset de to landes århundrede gamle fælles historie op fra Braveheart til Brexit”, og at det åbenbart er planen.

Heldigvis har seerne de tre hyggelige værter, til at klare den slags udfordringer, så et gæt er at det bestemt bliver hygeligt.

Dem der ikke har fulgt med, kan ikke vide at den første kam spilles i Rom fredag den 11. juni, hvor braget mellem Tyrkiet og Italien lyder.

Desværre spilles der klokken 21.00 hvorfor DR i perioden er nødt til at flytte nyhederne og alt andet flow TV, da der jo skal være plads til de mange kampe, helt frem til sidste “fløjt i finalen”, der bliver spillet på Wembley Stadion i London, midt i juli.

Som altid, når DR går helt amok, er studiet rykket ud i virkeligheden.

Og sådan er det også denne gang.

Derfor kan alle der kigger med, glæde sig til at EM-studiet bor i Fælledparken, nu med “Parken” som baggrund. 

Og med værter som Josefine Høgh, Flemming Povlsen og Lars Jacobsen, har du gættet det.

DR har været forbi discovery+ for at låne værter, der – omvendt – bliver suppleret af Peter Schmeichel, Francis Dickoh og Arnela Muminovic.

Læs også  Nent vil også Sci Fi dog som comedy

Fremskudt rapporter er Tina Müller, der allerede nu kan love “daglige opdateringer om, hvordan det går med den danske trup”.

Alle dem der – forresten – ikke kan komme ud og rejse, kan i stedet glæde sig over at fodbold-EM bliver spillet i hele 11 byer i 11 lande, hvilket giver alle rejselyste muligheden for at se alle de steder de ikke kommer til at opleve i år, på grund af Corona.

Egentligt ærligt, da DR har købt retten til at streame det hele, overalt i Europa.

Så dem der – alligevel – har fundet en måde at rejse på, kan også se med, når  Josefine Høgh, Flemming Povlsen og Lars Jacobsen hygger sig igennem kampene.

DR har naturligvis taget det til efterretning, hvorfor der også skal synges fælles sang, nu hvor DR sender et event i TV.

Derfor er DR også ude med “Recepten på den perfekte landsholds sang”, der dog ikke bliver udtænkt denne gang.

I stedet kigger Josefine Høgh, på alle tidligere “landsholdssange”, sammen med en række kendte “tidligere landsholdsspillere og artister”, der – måske – er på vej med en ny af slagsen, der kommer til at (?) gjalde fra et utal af transistorradioer og billedrørs TV, de næste mange uger.

Dette bliver – bedst af alt – et optakts program, der bliver sendt allerede den 9. juni.

Læs også  Kabel TV i UK prøver med 4K HDR TV Box

Og nu hvor det program afsluttes med en ny “perfekt fællessang”, der inkluderer en n musikvideo, har du gættet det.

“Recepten på den perfekte landsholdssang”, er nærmest pligtstof i en ellers travl hverdag.

Har du ikke noget TV, og er fremmed i forhold til det der Internet, vil det være muligt at følge med i den meste på P3 og DR LYD, der – i P3’s tilfælde – sender “EM Liga” fra samtlige 51 kampe, hvor det er værterne Morten Hausborg, Frederikke Muff, Caroline Lotz og Thomas Loft, der styrer strategien.

Ud over Mary Fonden har Østifterne og DBU været inde over finansieringen af denne fest.

Derfor er det muligt at ansøge (?) om at få “en kasse” der gør “fodboldfesten endnu bedre”.

Og nej, det er ikke 5 kasser fadøl, men derimod “en kasse, der indeholder alt det gode, der skal til for at holde en fantastisk fodboldfest”, konkret “fodboldgear som landsholdstrøjer, fodbolde og vimpler samt ting til aktiviteter, der kan bringe alle lidt tættere sammen”. ( husk Corona afstand, ellers ender festen som superspreder begivenheden i Brøndby )

EM inkluderer 4 kampe, der spilles i Parken.