DR2 og DRTV brugere sommeren på kunst

Er du en af de mange kunsttosser, der bare elsker at se andre kunstnere på TV, er der godt nyt fra DR på vej.

Deres kanal DR2 og DRTV har nemlig afsat hele sommeren til at sende “en perlerække af programmer med billedkunst som omdrejningspunkt”.

Derfor kan seerne komme med når “Kunstnerkolonien drager til Bornholm”, og når Næblerød rejser til Italien, samt når Bente Scavenius og Mathias Kryger “tager pulsen på falloskunsten”.

Du har gættet det.

Der er ikke meget du ikke kan opleve på DR2 og på DRTV denne sommer.

Her et par af de kunstnere der er med på Bornholm

Som eksempel er det i år Michael Kvium, Ursula Reuter Christiansen, Julie Nord, Kaspar Kaum Bonnén, Sif Itona Westerberg og Kim Richard Adler Mejdahl, der tager til Bornholm for der at udvikle sig selv, kunsten og hinanden. foran det nysgerrige kamera.

DR’s programchef for Aktualitet, Kultur og Dokumentar, Lisbeth Langwadt forklarer:

 -DR2 dyrker de specialiserede kulturserier, som sætter aftryk og får kulturen ud af de vante rammer. Vi glæder os til denne sommer at tage seerne med ind i billedkunstens maskinrum, hvor de særligt interesserede kan fordybe sig i udvalgte dele af kulturen. I en række DR2-programmer lader vi os rive med af begejstringen over kunsten, møder nogle af kunstens største personligheder lige nu og zoomer ind på detaljer, som sætter vores kultur, historie og samtid i et nyt lys, slutter hun.

Læs også  DR og kabel TV er bedste venner

Seerne kan derfor se frem til hele to uger samværd mellem Michael Kvium, Ursula Reuter Christiansen, Julie Nord, Kaspar Kaum Bonnén, Sif Itona Westerberg og Kim Richard Adler Mejdahl, der kommer til at bo sammen i hele to uger, for der at “skabe kunst i samme omgivelser som bornholmermalerne i sin tid gjorde”.

Der er premiere søndag den 18. juli på DR2 og DRTV.

Er du mere til Frederik Næblerød, tager han i år til sydlige Italien. I “Ufortyndet – Frederik Næblerød laver kunst med 120 i timen”, hvor DR2 følger “den talentfulde og super produktive malers kunstrejse, som går til kunstmekkaet Pietrasanta i Toscana”.

Der er premiere søndag den 20. juni på DR2 og DRTV.

Som pointeret er der også masser af andet kunst TV på DR2 og DRTV denne sommer.

Fotos: Christian Vorting © Eddy Media, her brugt som implicit rettighedsfrie billeder, i forbindelse med redaktionel omtale af relevante TV formater.