Nyt fra Panasonic kommer i 10K og i 50K lumen

Er du tit igang med pænt vilde 50.000 Lumen PT-RQ50K 3-chip DLP-projektor, er der godt nyt.

Nu kan den også bruges som et slags varme apparat, da Panasonic nu introducerer en ny såkaldt kort Short-Throw Zoom-linse ind på markedet.

Det betyder at du – mere eller mindre – kan gemme en 50.000 lumen projektor lige foran et lærred, eller i loftet lige over.

Dermed kan du fylde et endog meget stort lærred op, uden at der – for eksempel – skal etableres tårne til den “almindelige” projektor.

Og nu hvor det hele kan ske i herlig 4K DCI, har du gættet det.

Det er dette monster der nu kan udstyres med 50K lumen Short-Throw Zoom-linse

Det er en ret heldig udvikling Panasonic viser frem på ISE.

Det er ydermere muligt at etablere op til – pænt vilde – 350-tommers billeder, på nærmest ingen afstand ( konkret skal afstanden være på 4.370 mm fra projektor til lærred).

Og da det er muligt at lave 360 graders panoramabilleder, er der ikke længere noget der ikke kan lade sig gøre.

Næsten.

Forsats linsens opbygning i en L form, betyder ydermere at folk der har brug for at montere en eller flere 50.000 lumen projektorer på meget lidt plads, nu behøves endnu mindre plads.

Som du må have gættet er vi allerede oppe i superligaen, med PT-RQ50K 3-chip DLP-projektoren, så du skal nok ikke forvente at ET-D3QW200 forsats-linsen er billig.

Læs også  Panasonic vil godt sælge lidt 8K

Omvendt er der allerede en lang række installationer rundt om i landet, hvor der netop bruges de såkaldte “kort Short-Throw Zoom-linser”, så der kan vel ingen tvivl herske om at ET-D3QW200 også har et potentiale her i landet.

Det er dog ikke den eneste nyhed Panasonic har med på ISE.

Der er også en ny laserprojektor-serie PT-RDQ10 på vej.

Denne er – ligeledes – en 4K serie, der er målrettet institutioner der – for eksempel – selv har AV folk gående, der kan montere nyere og kraftigere projektorer der hvor de gamle befandt sig.

PT-RDQ10 er nemlig en ( budgetvenlig ?) serie 1-chip DLP-laserprojektorer, der er tiltænkt museer, kunstgallerier og andre udstillingsmiljøer, hvor brugeren ikke har brug for mere end 8.000 til 10.000 lumen.

Noget der kan vælges ret præcis, da serien består af hele 3 modeller, der – ydermere – kan suppleres med et andet “ultrakort-kast-zoomobjektiv”.

Serien er – som vi læser det – ikke en DCI projektor som PT-RQ50K 3-chip DLP-projektoren, men derimod en 4K UHD projektor der leveres med både “Smooth Pixel Drive” og “pixel shift-teknologi”, der giver skarpe og detaljerede billeder.

Nyheden her, har fortsat HDMI og et HDBaseT-baseret Digital Link, samt muligheden for at supplere med et NX-kort, der kunne være en 12G-SDI eller en DisplayPort.

Læs også  5 nye PTZ kameraer fra Panasonic
De “små” i PT-RDQ10-serien der kan bruges rigtigt mange steder, kommer i 2 farver

Nyheden skulle kunne leve i 20.000 vedligeholdelsesfri brugstimer, hvilket burde være nok til de fleste projekter.

Serien kommer først til oktober.

Hartmut Kulessa, europæisk marketingchef hos Panasonic Business, siger:

 -Nu er det tid til 4K, og vi ser et øget behov fra alle industrisektorer. Underholdningsverdenen kræver 4K for at kunne tilbyde mere attraktive installationer og begivenheder, skoler og universiteter sætter pris på den øgede detaljerigdom, og virksomheder er afhængige af 4K for at løfte deres møder og præsentationer. Uanset behov har Panasonic en 4K-løsning, der passer, slutter han.

ISE der bliver afholdt i Barcelona præsenterer også en række af Panasonic interaktive skærme (fra 43 til 98 tommer) der sagtens kan supplere projektor installationer.

Er du til HD, eller 1080P, kan stadig flere af de nye projektorer – herunder – PT-RDQ10-serien håndtere 240 Hz @1080p.

Læs mere om ET-D3QW200 her.

Læs mere om PT-RDQ10-serien her.

ISE Digital afholdes igår og idag.