Full Frame cinema overtager markedet

Dem der stadig mener at S35 er måden at optage “film” og TV serier på, er godt igang med at blive løbet over ende af udviklingen.

Nye tal ser ud til at understrege at såkaldt “Full Frame cinema”, der både kræver et Full Frame cinema kamera og Full Frame cinema glas, er ved at overtage markedet.

Som altid kommer det en del an på hvordan man måler, men både USA og Europa, oplever at stadig flere high end og medium budget produktioner vælger en Full Frame produktionsløsning, i stedet for S35, der – idag – har en lidt for lang DOF, og som – måske – heller ikke helt opløser som Full Frame cinema.

En ny rapport, der er baseret på tal fra The Fact.MR report, mener at vide at der er en “kraftig” udvikling imod Full frame cinema, nu hvor der ( endeligt ) er kommet ultra high end Full frame cinema glas på markedet.

De to mest budgetvenlige Angenieux zooms på markedet er naturligvis FF

En udvikling der for længst er blevet suppleret med mere budget venligt glas, og – potentielle bunker – at glas fra Kina, der – måske – ( måske ikke ) kan det som produktionen har brug for.

Forventningen i følge The Fact.MR report, er at markedet for Full Frame cinema vokser eksponentielt med 5 procent om året, fra 2021 til 2031, hvilket er tæt på at sige at netop Full Frame løber med markedet.

Læs også  500K kroner til talenter i vest

Udviklingen er – specielt – relevant for udlejere af hig end udstyr, ganske som at mange sikkert også bliver nødt til at tænke sig om en ekstra gang.

I takt med at der kommer stadig mere FF PL mount glas på hylderne, burde priserne jo følge med ned af.

CP3 har aldrig været andet end FF, da de ( stadig ) er helt eller delvist baseret på de originale “Classic” DSLR glas

Kombineres dette med udviklingen på kamera siden, hvor – snart – alle producenter af 12-16bit kameraer tilbyder et FullFrame kamera, viser der sig en klar udvikling imod hvad The Fact.MR report kalder for “udviklingen”.

Og skulle enkelte i den forbindelse være i tvivl om hvad der driver markedet, vurderer en EOMAR-certificeret rapport at markedet for FF PL mount glas er på voldsomme 2,8 milliarder dollars, ( formodentligt frem til 2031 ) hvilket tyder på at alverdens producenter af high end glas, er friske på at producere mere FF glas, bare der er købere til skidtet.

Blandt de mest populære PL mount FF glas er ( blandt andet ) Tokina Vista primes, ARRI Signature, Canon Sumire, Agenieux primes og EZ zooms, og Zeiss CP3, samt bunken af budget venligt glas fra Kina, mest Xeen.