Gigabit udviklingen fortsætter

I takt med at stadig flere har gennemskuet at det der med “skyen” er ret smart, er investeringerne i de såkaldte “Gigabit-speed” forbindelser gået amok.

Så meget at selv The Q1 2021 OVBI (OpenVault Broadband Insights) report, nævner at der her er en udvikling der er værd at bemærke.

Ganske interessant er der ikke blevet flyttet særligt meget data, selv om at alverdens virksomheder har investeret i “Gigabit-speed” forbindelser.

Det kan omvendt forklares med at der såmænd ikke har været særligt meget data at flytte, nu hvor alle har været underlagt Corona og hjemme arbejde, på hel-tunge 100Mbit/s forbindelser.

I den tunge ende af Internet står de store Internet operatører der – som det fremgår her – er en lille eksklusiv gruppe

Sådan er det – åbenbart – ikke længere.

Virksomhederne er – så småt – på vej om på den anden side af Corona, og udstyrer i stadig mere udtalt grad medarbejderne med 1000/1000Mbit/s, så de kan kan “arbejde hjemmefra” eller bare har en forbindelse, der kan flytte over 100MB i sekundet. ( 1000/1000Mbit/s, kan teoretisk flytte 125 MB/s )

OpenVault Broadband Insights kan uanset dette konstatere at op imod 10 procent af alle nye “professionelle” ( internet ) forbindelser er i den såkaldte “gigabit speed” liga, hvilket er 1000/1000Mbit/s, eller bedre.

Og nu hvor det er 261 procent flere der vælger ( mindst ) 1000/1000Mbit/s er det noget man bemærker i den del af verden, hvor man løbende måler på det aktuelle og globale “internet data forbrug”.

Læs også  Et marked imploderer

Rapporten vurderer ydermere at op imod 80 procent af verdens “professionelle Internet brugere” er udstyret med 100 Mbit/s eller bedre, mens 5 procent af alverdens Internet kunder, stadig har under eller omkring 20 Mbit/s, hvilket ( vist nok ) svarer til hvad en knækket 3G telefon kan præstere.

I den forbindelse er det nu på sin plads at kigge på hvad en “professionel” typisk flytter på hendes 1000/1000Mbit/s forbindelse.

Og det er altså ikke så lidt.

En typisk bruger flytter således 461.7 GB om måneden, hvilket både er en hulens masse data, men også 15 procent mere end året før, selv om at der som pointeret ikke blev flyttet meget data i hverken 2020 eller her i 2021.

OpenVault Broadband Insights rapporten har i den forbindelse bemærket at data forbruget er gået ned – for første gang nogen sinde – fra Q4 2020 til Q1 2021, hvilket de dog ikke tager så tungt, da verden stadig er Corona ramt.

Tunge brugere, flytter nemlig stadig rigtigt meget data.

Derfor er det ikke helt unormalt – blandt de såkaldt tunge brugere – at se at de flytter både 1 TB eller 2 TB om måneden.

Igen er der her tale om en negativ udvikling, da tunge brugere i Q1 2021 flyttede 12 procent mindre end Q4 2020.

Læs også  Quickstream på vej med nyt Cloud koncept

En udvikling der igen – sagtens – kunne tilskrives pandemien.

Men altså en udvikling som OpenVault Broadband Insights holder øje med.

 -UBB ( usage-based billing, dem der betaler for den mængde data de flytter, red. ) operators are having more success at slowing the trajectory of bandwidth usage on their network than are FRB ( flat-rate billing data/fast pris ) operators…despite UBB operators having a higher percentage of higher speed, higher ARPU subscribers, fremgår det af rapporten, der fortsætter.

 -This widening gap in Q121 of total bandwidth usage between UBB networks vs. FRB networks and the revenue and profitability implications that it may represent bear watching, slutter de og henleder opmærksomheden på at data jo – også – er en forretning, for dem der sørger for at “Internettet virker”, uden at vi skal tænke mere over det.

Heller ikke når vi lige flytter dagens 2TB optagelser op i skyen, mens vi streamer.

Det er som vi er orienteret muligt at få øjnene i rapporten her.

https://www.telecompetitor.com/clients/openvault/2021/Q1/index.php