Mediapro sælger del af deres gæld

Som alle andre store medievirksomheder, er hovedparten af Mediapro, der er et af de kæmpe store OB og Host Broadcaster selskaber et stort lån.

Så meget at det – åbenbart – var begyndt at gøre ondt på banken, der da godt lige ville have 180 millioner Euro indfriet.

Og nu hvor Mediapro sådan lidt er i lommen på bankerne, var der ikke andet at gøre end at sælge deres gæld, hvilket de så gjorde.

Problemet med “at sælge sin gæld” er at den jo skal sælges til “nogle”, der ikke altid har de reneste intentioner.

Og sådan er det sikkert også med Invesco, Gala Capital og Searchlight, der har købt gælden.

I bedste stil til en – om muligt – endnu bedre pris, end hvad de 180 millioner er værd, hvilket – i princippet – betyder at Mediapro har solgt deres gæld, og at de koster dem endnu flere penge at have gjort det.

Igen.

MediaPro er pænt store til at finde mange steder og har en masse kunder – og en endnu større gæld

I den del af verden, hvor det er “helt normalt” ikke lige at kunne dække afdraget på det 920 millioner Euro lån, som det hele handler om, skulle det – i følge finansmediet – El Confidencial betyde at Mediapro rent faktisk er på vej til at sælge sig selv.

Enten i et venligt take over, eller i en uvenligt, hvor værdierne realiseres mens resten bliver smidt ud og afskrevet som tab.

Læs også  S10 af The Walking Dead - overalt

Som vi er orienteret er Mediapro stadig et af de største selskaber i Spanien, og pænt aktive i resten af den “latinske verden”, hvorfor den Spanske regering har hjulpet Mediapro meget, under pandemien.

De skulle dog have slået bremserne i, hvorfor de ikke er på vej med en “bailout” denne gang.

Mediapro oplevede i den forbindelse en nedgang i omsætningen i 2020 på 38 procent, hvilket resulterede i et tab på 215 millioner Euro.

Og da tingene fortsatte den forkerte vej i starten af 2021 vurderede ratings bureauet Moody at Mediapro’s “likviditet er for lille til at betale deres kontante problemer”.

Noget vi ser nu, hvor de har været nødt til at “låne” 180 millioner Euro, for at få lov til fortsat at eksistere.

Vi har fundet en promo video for selskabet der ser ud til også at have en hulens masse film aktiviteter.

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/RU_efYcepTs” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>