Piraterne hersker fortat i Norden

Der er op imod 2,9 millioner såkaldte “pirater” i Norden.

Disse, der er dem der downloader film og TV serier ulovligt, er med andre ord så heftigt et antal at rettighedshaverne burde kunne gøre mere ved problemet, end de ser ud til at gøre.

Problemerne er – omvendt – også nærmest overvældende her i Norden.

Det er nemlig – i følge Mediavision – hele 14 procent af “alle” der henter ting og sager ude på det store Internet på ulovlige måder.

I konkrete tal er det 14 procent af de 15-74 årige der – inden for den sidste måned – har hentet indhold ulovligt ude på Internet.

Tallene der er opdaterede 2021 tal, er – som flere måske havde gættet – på ingen måde under afvikling.

Der er – mere eller mindre – lige så mange der henter tingene ulovligt, i stedet for at betale for indholdet, som i 2020, eller året før.

Vi er klassens duks her i landet, sammen med Finland

Dette på trods af de mange streamtjenester, der hele tiden tilbyder voksende mængder af alt fra nyt indhold til arkiv, de fleste havde glemt at de gerne ville gense.

Sverige skulle stadig være førende på området, med op imod 50 procent af alt ulovligt download i Norden, mens vi her i landet, deler pladsen som de mest lovlydige med Finland.

Læs også  Wisting fortsætter

Her er det “kun” 12 procent, der ikke kan holde fingrene fra det ulovlige indhold.

Natalia Borelius, senior analyst at Mediavision siger:

 -Streaming has been a big challenge for rightsholders in the Nordics for many years. There are almost 22 000 titles currently available to Nordic consumers via legal online video services. Still, many choose to use illegal sources to access content, starter hun og fortsætter.

 -This shows that availability is not the only issue when it comes to piracy. Other measures may be needed if these figures are to be brought down, slutter hun og henleder opmærksomheden på at de mange stramtjenester åbenbart – stadig – ikke tilbyder nok indhold til at dæmme op for det ulovlige henteri.

Tallene baserer sig på noget der ligner et repræsentativt udsnit af befolkningen i hele Norden, konkret 6700 adspurgte, der er fra 15 til 74 år gamle.

Her lige en promo for en af de serier Apple TV+ kommer med til efteråret