6G på din telefon

Hvis du er med helt fremme, har du længe kunne nyde godt af det lille 5tal oppe i hjørnet på din telefon, der giver dig absurd høje hastigheder og plads til netop så meget data at det halve er mere end (?) du kunne da der stod 4 oppe i hjørnet.

Nu er tiden dog nået til at vi skal videre.

Alle os der stadig har en 4G telefon, er – naturligvis – totalt bagud og agterudsejlet.

Men pyt, telefonen virker, og solen skinner.

Sådan tænker de bare ikke i The 5G Infrastructure Association (5G IA), der længe har været på vej med den “Europæiske vison for the 6G Network Ecosystem”.

Og selv om at det lidt er noget pjat, lover 5G IA at 6G bliver en “major milestone”, både i forhold til det ene og det andet.

5G IA der står bag 5G netværket i EU er netop gået igang med visionerne om 6G netværket der bliver hurtigere og bedre end 5G

Blandt andet fordi vi her i Europa kan se frem til en netværk ( 6G ) der giver mulighed for “Smart Networks and Services”, (SNS), der både giver digitale og grønne “transitions”, samtidig med at det giver “European players” muligheden for at udvikle endnu bedre teknik til det næste netværk, altså når vi – engang – har fået 5G til at fungere i hele EU.

Som du har gættet det, er 5G lynhurtigt.

Læs også  London gik 8K

Det bliver 6G også.

Formodentligt meget hurtigere.

Indtil videre er 6G dog ikke tættere på end at 5G IA lover at det bliver et fint og fornemt netværk, der sparker endnu mere fart i netværkene rundt om i EU, og som – i den grad – kommer til at indfri visionen “for the future networks and services”, hvor der skal flyttes “zettabytes of digital information”. 

6G er allerede nu tænkt som et ( det ) netværk der giver “unprecedented connectivity modes” og som allerede fra starten af er tænkt som et uendeligt netværk, der – i princippet – ikke vokser, men som blot tilpasses et større forbrug.

The White Paper bag 6G forklarer således hvordan vi i 2030 må formodes at være gået amok i data forbrug.

Hvorfor 6G er tænkt som det net der giver “fuld convergence” mellem “digital, physical and personal worlds”, hvilket kunne oversættes til at vi alle får monteret 6G mobiltelefoner i øret og øjnene, og ikke længere behøves at bevæge os, da vi jo bare kan sende en drone afsted, der streamer i 32K.

6G er ydermere tænkt som det netværk der indfrier “the European Green Deal” i 2050, samtidig med at det bliver en del af the United Nations Sustainable Development mål.

Af features der er kendte, skulle være “intelligent connected management” og “control functions, programmability, integrated sensing and communication, reduction of energy footprint, trustworthy infrastructure, scalability and affordability”.

Læs også  Landlord Go er nået til København

Dr. Colin Willcock, Chairman of the Board of the 5G IA, glæder sig til fremtiden og siger:

 -At this critical time, as  research beyond 5G is starting around the world, this White Paper is an important document on the road to 6G, starter han og fortsætter.

 -This document encapsulates the European view on what 6G should be and indicates the direction of how we can get there, slutter han.

Teknisk orienterede kan læse videre her.

https://5g-ppp.eu/wp-content/uploads/2021/06/WhitePaper-6G-Europe.pdf