Gem filer på din iPad

En af de detaljer der må have undret millioner af iPad brugere, her de sidste mange år, er hvorfor pokker at de skulle investere i mere end den absolut mindste – sådan på lager niveau – iPad.

Det er jo alligevel ikke muligt at gemme andet end programmer og – en smule – filer inde i dem.

Det var så i sidste uge.

Idag, har en masse beta testere så fået kigget på iPadOS 15, der – mere eller mindre – er der hvor hele iOS afdelingen af Apple er nået til.

Og nu hvor denne giver “delvis NTFS support” bliver det altså muligt at skrive direkte til “harddisken” på en iPad, fra iOS15.

Måske ikke noget – mange – har brug for.

Som det fremgår er Sandisk USB storage hysterisk langsom – eller også er det hele stadig rigtigt meget i beta

Omvendt vil alle der har brug for at arbejde i “professionelle” programmer som FCPX, Photoshop CS og Logic kunne nikke genkendende til “plads forbruget”, der vokser i takt med at du bruger disse programmer.

Dette fordi de alle henter og gemmer filer – hele tiden – fra den “indbyggede harddisk og derfor har brug for at kunne skrive til den.

Noget der – mere eller mindre – ikke har været muligt tidligere.

Dette holdt sammen med at Apple – af indtil nu uforståelige årsager – er begyndt at sælge iPads med “meget stor intern kapacitet”, forklarer jo en del.

Læs også  Apple TV går 4K med YouTube

Så vi vover pelsen, og gætter på at Apple fra engang – lige om snart – vil tilbyde M1 versioner Apple ( native ) programmer, at kunne fungere på en iPad.

Og ja,. det vil betyde at FCPX, Photoshop CS og Logic X kommer forbi din iPad, ( M1 ) i en nær fremtid, nu hvor det er muligt at hente og gemme filer på den lille flade.

iPadOS 15, der – for første gang blev vist frem på WWDC 2021, lignede ellers en kedelig men sikkert fin opdatering af OS i de der iPads.

Nu ikke mere.

Alene NTFS support, der følges op med iPads helt egen “progress bar” ( hvor meget data er kopieret ), lugter jo langt væk af at Apples planer er at “konvertere” deres iPad platform til en “fuldbyrdet computer” platform.

NTFS delen betyder ydermere at det er muligt at montere en korrekt formateret USB stick, eller et12TB flashdrive RAID på din iPad og så ellers bruge dem til at klippe 8K på. ( kunne man håbe, nu hvor den nyeste iPad er udstyret med USB4/Thunderbolt4 )

Desværre er det så her, at der kun er “delvis NTFS support”, da du ikke kan skrive til det eksterne drev, men kun hente fra det.

Arbejdsgangen ser dermed ud til at kunne blive hent fra disk, rediger indhold i FXPX ( når det kommer ) og upload det til server, færdigklippet.

Læs også  Canons nye flagskib kan video

Besværligt måske, men ikke længere “umuligt” ( som idag ).

Ganske interessant, ser det ud til at der kommer en slags “finder” i iPadOS 15, der giver brugeren muligheden for ( med mus ) at vælge flere filer, og kopiere dem i samme arbejdsgang.

Muligvis til forskellige destinationer, hvilket ser ud til at betyde at det bliver muligt at “multitaske” på dette niveau, uden at vente på at iPad bliver færdig.

Igen.

Alt det her, er kun noget du kan finde i “beta 1” versionen af iPadOS 15, der – derfor ? – ikke kan læse fil størrelsen på DMG files ( som det heller ikke er muligt at åbne ) ganske som det heller ikke er muligt at se hvor meget plads der er i den folder du vil gemme i.

iPadOS 15 skulle komme engang midt/sidst i juli, hvor – må man håbe – de fleste af disse features og lidt til, er på plads.

Her ( en nedklippet version af ) Apples egen præsentation af iPadOS 15