TV2 Norge går IP

Oppe i Norge er de glad for Grass Valley.

Så meget at TV2 Norway, der retteligt hedder TV2 Norge har valgt at investere i deres første Kaleido-IP Video Multiviewer, der nu bliver en del af TV stationens – nærmest totale – overgang til IP baseret workflow.

TV2 Norge, der – mere eller mindre – kan kaldes for en norsk version af TV2 Danmark sender – mere eller mindre – det samme som TV2s hovedkanal her i landet. suppleret med nichekanaler, ganske som her.

Og nu hvor virkeligheden er ved at gå IP, går TV2 Norge med.

Svein Henning Skaga, solutions architect at TV 2 Norway, forklarer:

 -IP solutions that enable effortless remote productions are essential to our company and that’s why we’ve relied on Grass Valley’s multiviewers for years. The Kaleido-IP fits seamlessly into our SMPTE ST2110-based infrastructure and can handle a wide variety of content requirements from 4K UHD and HD to SD, starter han og fortsætter. 

Det er lettere uklart hvor meget GV gear TV2 Norge har investeret i og hvor meget de allerede rådede over – her et skema

 -We rely on flexible workflows to enable easy customization for each production type, including news, sports and other master control room operations, and the Kaleido IP is the perfect solution for this, slutter han.

Konkret er det planen at Kaleido-IP giver TV2 Norge den “smarteste” måde at komme fra SMPTE ST2022-6 ( der er deres nuværende system ) til SMPTE ST2110 IP, der er – mere  – fremtidsorienteret.

Læs også  NEP Europe oppe på 500 LDX 86Nere

Blandt de mange features TV2 Norge derfor kan se frem til er flere “high density” inputs, simultan video og audio decodning, samt ultra-low latency.

Tim Banks, vice president sales, EMEA, Grass Valley, er glad og siger:

 -As our customers increasingly deliver content across a diverse range of platforms and devices, they need the ability to handle more high bandwidth video in multiple formats and resolutions, starter han og fortsætter.

 -This latest IP breakthrough extends our longstanding partnership with TV2 and we look forward to continuing to work closely to align our future-proof solutions to meet their immediate requirements and longer-term goals, slutter han.

Kaleido IP supporterer stort set alle codecs, ganske som det er muligt at arbejde med uncompressed video og audio.

Alle video streams kan ses og kontrolleres i Kaleido-IP Video Multivieweren, der “går live” i løbet af Q4 2021.

Salget af forestået lokalt af GV’s regional channel partner, Mediability.

Vil du vide mere om Kaleido-IP Video Multivieweren og hardwaren bag den, kan du læse videre her.

https://www.grassvalley.com/products/multiviewers/kaleido-ip/

Her en lidt teknisk gennemgang af løsningen

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/TfMSPd_AzdA” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>