Ncam opgraderer hardwaren

Folk der roder med AR og VR, vil være stødt på Ncam i deres research.

Ncam er nemlig fokuseret på at give broadcastere stadig bedre muligheder for at live tracke begivenheder via deres hardware, så det er muligt – som eksempel – at etablere komplette AR eller VR universer på live TV.

Og nu hvor de netop har opgraderes deres “Connection Box” til Mk2, har du gættet det.

Det hele er blevet meget bedre, og den “advanced camera tracking bar” er nu endnu klogere.

Det skal sikkert nok passe, selv om at det jo skal lidt mere til en en smule hardware.

Ncam lover omvendt at deres nye Mk2 Connection Box , gør livet lettere for alle der vil lave AR og VR.

Det er nemlig meget hurtigere at stille op, og få etableret de her “universer” der skal til, før det hele spiller.

Dimsen på kamera skulle nu være nede på 400 gram, hvilket – burde betyde – at systemet kan bruges håndholdt

Systemet der netop skulle have være blevet brugt på både “The Witches” og “the Fortnite World Cup” samt dagligt på “The Weather Channel”, er med andre ord blevet både smartere og lettere at håndtere.

Nic Hatch, CEO of Ncam forklarer:

 -No one wants to be tied down when they are getting their shot; with the Mk2 Connection Box, you don’t have to be, starter han og fortsætter.

Læs også  Stream med dit Canon XF

 -You just put the Connection Box on your camera or belt, link it to your server with a lead tether, ethernet or fiber, and your capture space is basically unlimited. There’s nothing else like it, slutter han og hentyder til en my feature i Mk2 Camera Bar’en, der “Seamlessly” kontakter den nærmeste Unreal Engine, eller andre servere der fungerer med “Ncam Reality systemet”, hvorefter AR eller VR er live.

Som du har gættet det, er hverken “Mk2 Server” eller “Ncam Reality software” gratis.

Og der skal garanteret også programmeret i en del tid, før det hele er på plads.

Omvendt må resultatet være værd at snakke om, nu hvor pænt mange vælger at hoppe på denne løsning.

Som vi forstår det, er løsningen i den forbindelse “relativt billig”, hvorfor den – formodetligt – sagtens – snart – kunne tænkes oplevet her i landet også.

Måske ikke en fuld “Ncam” version, men måske som en del af et mere budget venligt set-up, baseret på Ncam sensor data og – for eksempel – en Unreal Engine, der som bekendt er “født med” egentlige universer, der burde være simple at få over i et TV studie.

Ncam selv vurderer at netop mulighederne for at kunne bruge deres løsning udenfor og hjemme i studiet, uden alt for meget programmering er potentielt relevant for mange, der går og leder efter det næste virtuelle studie.

Læs også  Ncam nået til version 2

Mk2 Connection Box er i den forbindelse blevet opgraderet med et Intel Atom chipset, der giver pænt mange hestekræfter til “onboard processing”, hvorfor det nu er muligt at kombinere Mk2 med alle typer servere, hvilket – potentielt – åbner op for endnu mere third-party hardware og software integration.

Herunder diverse “smart lens” og “follow focus systemer”, der – åbenbart – også “snakker Unreal”.

Som altid skal du kontakte Ncam for at høre priserne.

Men nu hvor de bliver ved med at påstå at det hele er meget billigt, kunne man forestille sig at der er noget om snakken.

Der skulle slutteligt være “plug-and-play” kompatibilitet med glas og follow focus løsninger fra Zeiss, Arri, cmotion, Teradek og Tilta, hvilket kunne betyde at mere budget realistiske produktioner nu rent faktisk kan begynde at bruge løsningen i “mere hverdags agtige produktioner”.

Ncam Reality, der er en del af softwaren, i større set-up’s har været i brug på “Star Wars” og “Super Bowl”, samt i en masse andet, blandt andet på Amazon, CNN, Disney, ESPN, Netflix, the NFL og Sky TV.

Læs videre her.

Her lidt VR der ærligt talt er pænt overbevisende