DRTV nu i 1080P

Ganske som forventet er det nu endeligt – vurderer DR – blevet tid til at opgradere fra 720P, der – som bekendt – blev udfaset af TV apparat producenterne længe før år 2010.

Nu er det så blevet tid til os her i denne del af verden, der dog ikke helt slipper for formatet, da blandt andet TV2 også tilbyder 720P som “højeste kvalitet” i flere sammenhænge.

I den forbindelse er det – formodentligt – tilfældet at DR – her under EM, der skulle være årsagen til at de “skruer op for billedkvaliteten på DRTV”, bliver feed’et i 1080i, hvorfor alt EM indhold på DR TV altså bliver opskaleret – lokalt  i denne omgang.

Altså med mindre DR køber 1080P feeded, eller 4K feedet, der fylder ( i princippet ) 2 – 8 gange så meget som 1080i.

Uanset dette, er det nu officielt.

Det har i en del år været muligt at streame 1080P på mobilen – nu kan du også gøre det med DRTV

Du kan nu se indhold på DR TV i op til 8 Mbit/s, hvilket – hvis man sammenligner med streamerne – er pænt, men ikke overvældende.

Netflix er som bekendt “tilbage” på deres oprindeligt 15Mbit/s, mens HBO og de andre – konsekvent skulle streame i – omkring 10Mbit/s.

Igen.

Signalerne skulle være blevet “tykkere”.

Så må vi ellers bare vente på at resten af DR følger med, og konverterer til 1080P, hele vejen igennem systemet, selv om at det – mindst – fylder dobbelt så meget, som DR huset blev dimensioneret til, for en del år siden.

Læs også  Så er IMDb TV i luften

DR selv glæder sig over at “seeroplevelsen nu bliver endnu mere levende”, ved premieren mandag aften, under Danmark og Rusland kampen, der ydermere blev spillet i Parken.

I bedste stil supplerer Troels Hauch Tornmark, der er product manager for DRTV:

 -Fuld HD gør, at man ser bolden og spillernes bevægelser tydeligere, da billedet bliver mere detaljeret og løftes fra 25 til 50 billeder pr. sekund, slutter han hvilket kunne undre, nu hvor DRTV jo allerede var 720P (25? ), før der blev opgraderet.

På samme måde kan alle andre glæde sig til at se de mange liveprogrammer i en endnu højere kvalitet.

Dem der vil det, kan ydermere også se TV-Avisen i 1080P, vurderer DR videre.

Spørgsmålet er så bare om de er begyndt at producere både TV Avisen og alt indhold til denne i 1080P50.